БЧК ще раздава хранителни помощи от втория транш още месец

18
БЧК ще раздава хранителни помощи от втория транш още месец
БЧК ще раздава хранителни помощи от втория транш още месец Видео: КИС 13

Около 85% от правоимащите в Русенско са получили хранителни пакети по европейската програма

Около 85% от потребителите в Русенско са се възползвали от първия транш по европейската програма за подпомагане на нуждаещи се с хранителни продукти.

Това става ясно от отчета на Българския червен кръст за резултата от кампанията.

В момента в Русе тече и раздаването от втория транш, което ще продължи до 26 юли.

При първото раздаване в областта, от 12 450 правоимащи, хранителна помощ са взели около 10 500 души. От тях близо 9600 са получили по един пакет, а многочленните семейства – по два.

От БЧК раздадоха пакети с 15 вида храни, сред които олио, брашно, ориз и захар, както и 7 вида консерви. Правоимащи по програмата бяха 7 групи лица, които са определени от Агенция "Социално подпомагане".

От няколко дни, потребителите в Русе могат да си получат продуктите и от втория транш по европейската програма. Заради горещините, пунктът на БЧК на ул. "Тулча" работи от 08:30 до 12:30 часа, съобщава КИС 13.

Над 11 000 потребители в областта са с право да получат подпомагане от втория транш, като в община Русе те са около 5500.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари