Русенци алармират: Спешно да се почистят светофарните уредби в града

8
Гъста прах покрива сигнализиращите системи и прави цветовете им почти неразпознаваеми
Гъста прах покрива сигнализиращите системи и прави цветовете им почти неразпознаваеми Снимка: Facebook / Sasho Iliev / Обществен съвет Русе

Гъста прах покрива сигнализиращите системи и прави цветовете им почти неразпознаваеми

В социалната група „Обществен съвет Русе“ във Фейсбук, жители на града изразиха своето недоволство и загриженост относно състоянието на светофарните уредби в Русе. Коментари от граждани показват, че тези уредби са непочистени и това представляват сериозна опасност за участниците в движението.

Толкова ли е трудно да бъдат почистени светофарните уреди из града? Като ги напече слънцето, не може да се разбере коя светлина е активна,“ коментира един от членовете на групата. Този проблем се влошава в горещите дни, когато ярките слънчеви лъчи правят разпознаването на сигналите почти невъзможно.

Друг потребител допълва: „Те половината светлини не работят, камо ли да ги почистят. Наслоената прах създава опасност за движението.“ Това подчертава не само нуждата от почистване, но и от редовна поддръжка и ремонт на светофарните уредби, които очевидно не функционират на пълен капацитет.

Опасности за участниците в движението

Лошото състояние на светофарните уредби представлява сериозна опасност както за шофьорите, така и за пешеходците. Натрупаната прах могат да доведат до грешки в разпознаването на сигналите, което може да предизвика инциденти и катастрофи. Проблемът е особено сериозен на натоварени кръстовища, където правилното функциониране на светофарите е от решаващо значение за безопасността на всички участници в движението.

Необходимост от спешни действия

Местните власти трябва незабавно да предприемат мерки за почистване на светофарните уредби. Това включва не само отстраняването на наслоената прах, но и подмяната на неработещите светлини. Регулярната поддръжка и инспекция на светофарите е от съществено значение за предотвратяване на подобни проблеми в бъдеще.

Снимка: Facebook / Sasho Iliev / Обществен съвет Русе

Призив към общината

Русенци призовават местната власт да вземе проблема на сериозно и да предприеме необходимите мерки. „Безопасността на движението трябва да бъде приоритет за общината,“ коментира още един от членовете на групата. Той подчертава, че светофарите играят ключова роля в регулирането на трафика и предотвратяването на инциденти, и тяхното състояние не трябва да бъде пренебрегвано.

Заключение

Местните власти трябва незабавно да предприемат действия за почистване на светофарите, за да се гарантира безопасността на гражданите. Русенци очакват бърза реакция и адекватни мерки, за да бъде разрешен този проблем, който досега е останал извън вниманието на общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    19
    Та пешеходни няма
    Вие светофарите
  • 1
    18
    Пламен Петков
    Наложително е и да отрежат клоните закриващи светофарните секции!
  • -8
    17
    Марин Гюрчев-Мимо
    Комунистите гдето харесват соца на правешкия педераст Живков, да им еба майката.
  • 8
    16
    весо
    И лампите да се подменят на Жорела не свети жълтата вече месеци
  • 14
    15
    В допълнение
    А ясно ли е на гражданите, че този прах, който се натрупва на светофарите, ние го дишаме? Кога многократните изказвания на "великия" Пънчо, че улиците в града се мият редовно, ще бъдат реално изпълнени? Навсякъде и прахоляк, мръсотия и тротоари, обрасли с треволяк и бурени. Време е за събуждане и преход от селфита и реклами в медии и социални мрежи към действителна работа.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари