Празник на река Дунав в Русе

6
Крайбрежният кей бе сцена за образователни игри, арт работилници и състезания
Крайбрежният кей бе сцена за образователни игри, арт работилници и състезания

Крайбрежният кей бе сцена за образователни игри, арт работилници и състезания

Образователни игри, арт работилници и състезания имаше на крайбрежния кей в Русе днес. Повод за това беше 30-ата годишнина от подписването на конвенцията за опазване на река Дунав на днешния 29 юни, в чест на което той се отбелязва и като Ден на река Дунав.

За децата и техните родители, които бяха избрали да пътуват към празника на кея с градския транспорт, имаше балони за подарък. „Водните битки“, организирани от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ на брега на реката, предложиха на участниците в тях серия от игри. Те трябваше да преодоляват предизвикателства свързани с вода, и да демонстрират точност, ловкост, баланс и бързина. „Битките“ бяха съпътствани от викторина за р. Дунав, както и много песни, танци и игри с награди.

На кея имаше още работилници за хартиени кораби, лодки, жабки, рибки и шапки, ръководени от аниматори от Професионалната гимназия по туризъм. Екипът на „Катерица“ подреди стени за катерене, въжени люлки и различни дървени съоръжения за игра, информира БТА.

Сдружение „Дунавско сияние“ предложи на децата възможността да рисуват, да работят с природни материали като черупки от дунавски миди, както и да правят рисунки с цветен пясък. От „Дворецът на децата“ бяха подготвили магически водни експерименти за всички деца, които имаха възможност да се изявят и в голяма рисунка на асфалт, която пресъздаде красотата и богатството на Дунав.

В събитието с различни инициативи се включиха още представители на Червения кръст, Комплекса за социални услуги за деца и семейства, Регионалната инспекция по околната среда и водите, Басейнова дирекция „Дунавски регион“ и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе.

За празника от Изпълнителната агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ бяха отворили за посещения Флотската кула, в която през 1860 г. са започнали първите метеорологични наблюдения у нас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    4
    До Елена 12
    Абе, путко слънчасала, като си взела заем ползвай си го. Защо тикаш другите да вземат? По наивните ще ти се вържат, защото кой ще ти даде такъв голям заем, ей така. Това е поредната измама, не се връзвайте!!!
  • -20
    3
    ELENA12
    В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
  • 2
    2
    Гражданин
    Беше много хубаво!!! Децата са доволни, а времето напълно подходящо, не беше добре познатата ни жега. Музика, игри, занимания, чудесно!
  • 25
    1
    Наско
    И как се стои в тази жега без едно дърво, децата и жените са пред припадане , защо не го направихте в парка
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари