Общински служители помагат за сметосъбирането в Русе

5
Целта е да не се нарушава комфортът на гражданите заради неизвозени препълнени съдове и разхвърляни отпадъци
Целта е да не се нарушава комфортът на гражданите заради неизвозени препълнени съдове и разхвърляни отпадъци Снимка: Община Русе

Мярката е временна до приключване на обществената поръчка за възлагане на услугата по сметосъбиране

Община Русе ще мобилизира техника и екипи на общинските предприятия “Паркстрой” и “Комунални дейности” за извършване на дейности по сметосъбиране и сметоизвозване на територията на града. До решението се стигна поради зачестилите аварии на специализираната техника на частния изпълнител “Нелсен Чистота” ЕООД, причиняващи забавяния и прекъсвания в графика за събиране на отпадъците.

Общинските екипи започнаха обход на районите в 8 ч. тази сутрин. Целта е да не се нарушава комфортът на гражданите заради неизвозени препълнени съдове и разхвърляни отпадъци.

До дни трябва да приключи процедурата за избор на изпълнител, който ще се грижи за събирането и транспортирането на битови отпадъци, обществената хигиена, снегопочистването и зимното поддържане в града.

Новата процедура предвижда до участие да бъдат допуснати единствено дружества, които разполагат със съвременна и фабрично нова техника за изпълнение на дейностите по сметосъбиране. В условията отново е заложен и стандарт Евро 6 за екологичен транспорт.

Новият договор предвижда сметопочистващата фирма да бъде задължена да използва автоматизирана система навсякъде, където това е възможно, както и още по-строги санкции при неизпълнения на задълженията на изпълнителя, които нарушават комфорта на гражданите.

Община Русе се ангажира да намери дългосрочно и устойчиво решение за поддържане на чиста градска среда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    10
    Искам и имам право
    да знам.Чие задължение е миенето на улиците? Прашни и мръсни последните години., изглеждат отвратително.Поддържането им чисти е част от грижата за здравето ни.От това ли решихте да се пести?
  • 6
    9
    Русенец
    От няколко дни има нещо странно около контейнерите. Те са празни, а около тях - торби с боклуци. Що така?
  • 6
    8
    До чистач
    Нелсън, естествено. Той е бутнал комуто трябва и колкото.Затуй го търпяха и се правеха на разсеяни за причинените нам злини.Кметчето знае най- добре.
  • 4
    7
    Чистач
    Познай кой ще спечели?
  • 12
    6
    И отново
    Фирмата "Нелсън" отново е кандидат (един от двама, другият сигурно е декоративен) за обществетата поръчка. С цялата си наглост и с наглостта на община Русе като възложител
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари