Община Русе: Системата за сметосъбиране ще бъде подобрена с нова техника и съдове

4
Екипи на ОП „Паркстрой“ и ОП „Комунални дейности“ подпомагат дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване
Екипи на ОП „Паркстрой“ и ОП „Комунални дейности“ подпомагат дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване Снимка: Община Русе

Екипи на ОП „Паркстрой“ и ОП „Комунални дейности“ подпомагат дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване

Във връзка с предстоящото приключване на процедурата по отношение на дейностите по събиране и транспортиране на битови отпадъци, обществена хигиена, снегопочистване и зимно поддържане в града и сключването на нов договор за услугата, Община Русе уведомява своите граждани, че ще продължи да подпомага дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване посредством екипите на ОП „Паркстрой“ и ОП „Комунални дейности“.

Целта на местната администрация е да осигури във възможно най-голяма степен непрекъснатост на услугата и избягване нарушаването на комфорта на русенци предвид предстоящите промени.

Според заложените параметри в новата обществена поръчка ще бъде подобрена и надградена системата за сметосъбиране с въвеждането в експлоатация на нова обслужваща техника, замяна на старите съдове с нови от системата за автоматично обслужване, както и нови организация и управление.

След сключване на новия договор, Община Русе ще уведоми своевременно обществеността за цялостното му изпълнение, както и за поетите ангажименти от дружеството. Местната администрация призовава гражданите за разбиране при възможни временни нарушения в сметосъбирането в някои квартали на града и се извинява за причиненото неудобство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    11
    Гогата
    Градската администрация е решена да се справи с проблема по сметоизвозването.Идва им фундаменталната идея,работници назначени за едно,да се използват за друго!Все едно да се накарат няколко началници на отдели и техните подчинени да вземат лопатите и да тръгнат по контейнерите да чистят.Да,ама не!От тях идеите,от другите работата!
  • 3
    10
    Поредните
    Обещания преди изборния концерт
  • 3
    9
    Sy
    По улица Изгрев боклуците вече се търкалят надолу по склона и са на пътното платно. Камарата с боклуци на ъгъла на 303 блок е огромна! Кой е отговорен за това безобразие? В такава пословична мизерия ли трябва да живеем и да играят децата ни?
  • 11
    8
    Бенедикт
    Това го чета така... Настоящата фирма по сметоизвозването показа среден пръст на общината. Аз кмета, правя всичко каквото мога и съм наредил да помагаме с нашата техника. Очаквам да ми го начукат малко преди да дойде новата фирма за почистване и ви моля да не ме биете защото нямам какво да направя. Аз не съм виновен ама вие ще страдате...
  • 6
    7
    Ново
    По улица Мидия Енос,премахнаха новите контейнери,които бяха много удобни,и ни върнаха старите и то без капаци.Голямо подобрение,смешници.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари