Двама деветокласници от Силистра върнаха намерен портфейл

2
Павел Колев и Свилен Колев получиха благодарности от полицията и собственика на портфейла за достойната си постъпка
Павел Колев и Свилен Колев получиха благодарности от полицията и собственика на портфейла за достойната си постъпка Снимка: ОДМВР - Силистра

Павел Колев и Свилен Колев получиха благодарности от полицията и собственика на портфейла за достойната си постъпка

Вчера към 14:30 часа двамата ученици от 9 Б клас в ПГСУАУ „Атанас Буров“- Павел Колев и Свилен Колев намерили в санитарно помещение в търговски комплекс в областния град мъжки портфейл със значителна парична сума в евро и друга валута, чуждестранни банкови карти и лични документи.

Без да се колебаят, те се отправили към полицията и върнали чуждата вещ. Така два часа по-късно собственикът получил обратно портфейла си. Още същия ден той лично се видя с двете момчета в Районното управление. Срещата бе в  кабинета на гл. инспектор Траян Петров, началник на РУ - Силистра, който сърдечно ги поздрави за проявената благородна постъпка и за честността – качества, които могат да служат за пример. 

С благодарствени писма до децата и до ръководството на ПГСУАУ „Атанас Буров“ директорът на ОДМВР - Силистра старши комисар Мартин Недялков също засвидетелства уважението си към достойното поведение на двамата съученици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    любопитен
    Само тъп ли си, или си и тъп, и злобен. Ясно е написано, че е имало много пари. Но явно като малограмотен, не си си направил труда да изсричаш написанато за една достойна постъпка от едни млади хора. Не разсъждавай от своята камбанария, че би откраднал намереното
  • -1
    1
    Чоко
    то не е имало пари, затова
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари