Петима арестувани при спецакция в Силистренско

0
Униформените са иззели 280 литра незаконен алкохол
Униформените са иззели 280 литра незаконен алкохол

Униформените са иззели 280 литра незаконен алкохол

280 литра алкохол без документи, удостоверяващи начисляването и плащането на акциз, са иззети в рамките на специализирана полицейска операция, проведена на 26 юни на територията, обслужвана от ОДМВР - Силистра. Проверката е извършена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при Областната дирекция и инспектори от Митнически пункт - Силистра при Митница - Русе. Незаконният алкохол е открит в няколко пластмасови бидона в обект за технически услуги в областния град и е иззет, съставен е АУАН.

В ареста за срок до 24 часа са задържани петима, образувани са две бързи и едно досъдебно производства, съобщават от МВР. В село Смилец е засечен 19-годишен, управлявал МПС след употреба на кокаин, а в Дулово – 21-годишен неправоспособен, в нетрезво състояние и с нередовен мотопед. Други трима са задържани по подозрение в съпричастност към криминални престъпления.

В рамките на полицейската операция са проверени 643 моторни превозни средства и 826 лица. Проконтролирани са 8 пункта за черни и цветни метали, 10 заложни къщи, 24 търговски обекта, 14 питейни заведения и 11 автосервиза и автоморги.

Съставени са 162 акта за установени административни нарушения и 18 протокола за предупреждение по чл.64 и чл.65 от Закона за МВР. Установено е 1 лице, обявено за издирване.

Специализираната полицейска операция се проведе на 26 юни на територията на ОДМВР-Силистра. В нея се включиха служители на охранителна, криминална и икономическа полиция при Областната дирекция, служители на Районните управления в Силистра, Дулово и Тутракан, представители на ТД на НАП, ДГС и Митнически пункт – Силистра.

Активните полицейски действия бяха насочени към противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и подобряване на средата за сигурност в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    КАНДИЛОТО
    ЗА АКЦИЯ ДИРЕКЦИЯ ,,ЗЕМЕДЕЛИЕ,, СИЛИСТРА НЕ ПИШЕТЕ
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари