България ще получи 22 милиарда лева по Кохезионния фонд на ЕС

0
Това стана ясно след среща на Кирил Петков с еврокомисар Елиза Ферейра
Това стана ясно след среща на Кирил Петков с еврокомисар Елиза Ферейра Снимка: МС

Това стана ясно след среща на Кирил Петков с еврокомисар Елиза Ферейра

22 милиарда лева ще получи България по линия на Споразумението за Кохезионния фонд, което е готово и ще бъде подписано в следващите няколко дни. На още 2,6 милиарда лева ще може да разчита страната ни и от Фонда за справедлив преход, съобщи министър-председателят Кирил Петков след срещата си с европейския комисар по въпросите на сближаването и реформите Елиза Ферейра, съобщиха от МС.

Премиерът бе категоричен, че за да може България да успее да получи тези средства, трябва да има стабилно правителство, което има ясна стратегия за бъдещето на страната ни и работи с Европейската комисия. Радвам се, че посоката и стратегията на българското правителство и на ЕК съвпадат по всички важни приоритети в европейските фондове, посочи министър-председателят. Петков добави, че правителството ще продължи да има нулева толерантност към корупцията и измамите.

България е доверен партньор в стремежа за постигане на общите европейски приоритети и в справянето с множество кризи, заяви европейският комисар. Ферейра отбеляза, че заедно с българските власти е финализирано Споразумението за партньорство за бъдещите кохезионни инвестиции за периода 2021-2027 г., които ще са в основата на просперитета и устойчивостта на България. Еврокомисарят приветства решението на правителството половината от финансирането да бъде разпределено в трите най-изоставащи района на България – Северозападен, Северен централен и Североизточен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари