Полицаи и пожарникари ще покажат на русенци специализираните автомобили

1
Униформените ще разговарят с малки и големи
Униформените ще разговарят с малки и големи Снимка: ОДМВР - Русе

Униформените ще разговарят с малки и големи

На 29 юни отбелязваме Националния ден на безопасността на движението по пътищата.

В тази връзка от 10:00 часа в съботния ден, 29 юни 2024 г., служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР - Русе и от сектор „Специализирани оперативни дейности“ при РДПБЗН - Русе, съвместно с представители на БЧК - Русе, ще участват в инициатива, която ще се състои в района на кръговото движение между паметник „Альоша“ и Младежки парк в гр. Русе.

Там полицаите и пожарникарите ще очакват малки и големи, съобщават от ОДМВР - Русе. Посетителите ще могат да се срещнат с униформените служители, да разговарят с тях и отблизо да разгледат специализираните автомобили и техника.

Сред тях: аварийно-спасителна техника за реагиране при пътно-транспортни произшествия, екипировка и инструменти за търсене и спасяване на хора, напълно оборудван полицейски патрул, екипировка на пътните полицаи, специализирани уреди за контрол и др.

___________________________________________________

В Националния ден на безопасността на движението по пътищата по инициатива на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ са предвидени редица инициативи в цялата страна. От агенцията напомнят, че през 2024 г. акцент в комуникационната стратегия на политиката по безопасност на движението по пътищата /БДП/ в национален план саинициативите за опазване живота и здравето на децата на пътя.Насочването на усилията към тях при мерките за безопасност е от решаващо значение за гарантиране на БДП за бъдещото поколение.

Безопасността на движението по пътищата е отговорност на цялото общество. То може да въздейства за намаляване на пътнотранспортния травматизъм, като развива защитна среда и жизнеутвърждаваща култура за тази безопасност.

Призоваваме всеки гражданин като водач, пътник и пешеходец към етичност, уважение, толерантност и спазване на правилата за движение.

Нека на пътя Животът винаги да бъде с предимство!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    господи,
    прибери си вересиите!
  • 2
    1
    Бенчо Бенчов
    На гол тумбак, чифте пищови ще покажат. То не е ли старата булка да те фане с новата булка на калъм (ама само главата беше), не ми го фали. Айде, че ше одя по чуждо на изхода на града, на път за селото ми с оная скочибра.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари