Володимир Зеленски: Поразихме над 30 руски петролни рафинерии и складове

0
Украинският президент говори пред офицери от Центъра за специални операции "А" на Службата за сигурност на Украйна, участващи в атаките
Украинският президент говори пред офицери от Центъра за специални операции "А" на Службата за сигурност на Украйна, участващи в атаките

Украинският президент говори пред офицери от Центъра за специални операции "А" на Службата за сигурност на Украйна, участващи в атаките

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че Украйна е нанесла удари по над 30 руски съоръжения за преработка и съхранение на петрол, предаде Ройтерс.

Тази година украинските военни засилиха атаките срещу руската петролна инфраструктура, като се стремят да прекъснат доставките на петрол за руската армия и да ограничат приходите на Москва за финансиране на войната ѝ срещу Украйна.

"Ударени са повече от 30 петролни рафинерии, терминали и петролни складове на терористичната държава", заяви Зеленски пред офицери от Центъра за специални операции "А" на Службата за сигурност на Украйна (ССУ), участващи в атаките. Той не предостави допълнителни подробности, нито посочи период от време, уточни БТА.

За ударите Украйна използва свои безпилотни летателни апарати с голям обсег на действие, разработени както от военното разузнаване, така и от ССУ.

"За безпилотните самолети на ССУ разстоянието от 1500 км вече не е проблем", каза Зеленски, очевидно визирайки удара от 9 май, когато бе извършена атака срещу голям нефтопреработвателен завод в руската република Башкортостан.

При най-последното подобно нападение миналия петък безпилотни летателни апарати удариха четири петролни рафинерии, сред които тази в Илски в Краснодарския край - един от най-големите производители на горива в Южна Русия, отбелязва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    до 2
    статистика: В Украйна за две години+ загинали цивилни по ООН 10 000+ В Газа за 8 месеца загинали цивилни по ООН 37 000 Операция „Шок и ужас“ в Ирак по ООН загинали минимум 600 000 цивилни Що не рИвеш за Газа например?!?
  • -1
    4
    Героям Слава
    Нещо не си добре с нервите, давай го по-полека в тея жеги да не вземеш да пукнеш от яд. На Зеленски националния герой на днешна Украйна пожелавам още подобни успехи докато накара агресора , окупатора и терориста Путин да се изнесе от завзетите територии
  • 1
    3
    Путин Хуйло
    Поразил си единствено на майка си путката,зеленясъл наркоман пропаднал! А на УСраинската курва дето се е изтропала с коментар 2 само ще кажа да си ебе путката майна! Руснаците никога не са бомбардирали цивилни,долен гнусен педераст вмирисан,цивилни бомбардират единствено бандеронацистите!Но съвсем скоро бандеронацистите ще бъдат моГилизирани,а ти усраински педерасино пак ще въртиш свирки на магистралата!
  • -2
    2
    До първия коментатор...
    А колко невинние украински деца бяха избити, колко жени бяха избити и изнасилени, колко старци бяха избити. Бомбардираха се детски градини, училица, болници, родилни домове. А какво правят ватниците в Крим, след като по международно признатите граници Крим е част от Украйна. Значи по твоята "логика" /пиша го в кавички, защото явно нямаш мисловна дейност, а полваш опорките на Мутрафонова/ украинците нямат право да бомбардират плажове, но ватниците могат да бомбардират болници, театри, училища, универсални магазини. И нтига с тези тъпи опорка, че там имало скрити украински войници. След като РуZZия унищожи толкова много цивилни обекти, ако приемем, че във всеки един такъв обект е имало по няколко украински войници, то тогава идва, че УКРАИНСКАТА АРМИЯ Е НАЙ-МНОГОБРОЙНАТА в света. Айде сеа включи двете клетки, които се намират в черепната ти кухина и би трябвало да се наричат мозък
  • 2
    1
    4574567y
    и убихте доста невинни деца на плажа в Севастопол... само изруд стреля по цивилни и то нарочно- Смъртоносна атака срещу Крим с американски ракети, заснета на ВИДЕО - По официални данни при украинския удар загинаха четирима души, включително две деца, и бяха ранени над 150 - Deadly Crimea attack using US missiles caught on VIDEO - The Ukrainian strike killed four people, including two children, and injured over 150, according to official data - https://www.rt.com/russia/599833-crimea-missile-attack/
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари