Володимир Зеленски: Русия ни е атакувала с над 2400 управляеми бомби през юни

0
Украинският президент уточни, че около 700 бомби са хвърлени само срещу град Харков
Украинският президент уточни, че около 700 бомби са хвърлени само срещу град Харков Снимка: Володимир Зеленски/ Facebook

Украинският президент уточни, че около 700 бомби са хвърлени само срещу град Харков

Русия е атакувала Украйна с над 2400 управляеми бомби през настоящия месец юни.

Това обяви днес украинският президент Володимир Зеленски в традиционното си вечерно видеообръщение към нацията, цитиран от Ройтерс и БТА.

Той уточни, че около 700 са хвърлени само срещу град Харков, втория по големина в Украйна.

Освен това Зеленски призова западните си съюзници да доставят обещаните пакети от военна помощ "без забавяне, така ме постигнатите с президента (на САЩ) Байдън споразумения да могат да се реализират".

Зеленски и Байдън подписаха двустранно споразумение за сигурност за срок от десет години в края на миналата седмица в кулоарите на срещата на върха на Г-7 в Италия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    Само Минавам
    Няма такова нещо! След като наложихме всевъзможни санкции на Русия, вече никой не им продава перални и помпи за кърма, от където да вземат чипове за управляеми бомби и ракети. Ако някой новинар не е разбрал, ракетите на Русия свършиха още преди гоина и половина, затова и Украйна печели по всички фронове, не знам дали стигнаха до Чукотка, но са на път. Освен това, Путин е мъртъв, а това е един от неговите двойници. Следейки информационният поток, то някой друг обстрелва Украйна, но няма начин да е Русия!
  • 3
    7
    Ебачът на Зеленски в гъза и...
    Еврейчето Зеленски, да му еба майката, ще продължава да се гъне в мъка и злоба докато не умре, да го еба в гъза и после както е лайнян да му го набутам в устата!
  • 3
    6
    Вива Ла
    X101, изстреляна чак от Каспийско море прелетя над парламента в Киев ..... Потвърдено е от разузнавателните агенции на САЩ и Великобритания. Зеленски дали е разбрал намека не е много ясно.
  • 4
    5
    Асен Петров
    Навремето имаше един президент на Грузия - Саакашвили. Вашингтон го постави на поста след цветна революция в Грузия през ноември на 2003г. След това западът започна да въоръжава и обучава грузинската армия по натовските стандарти и през м. август на 2008г. я хвърли срещу РФ по време на Олимпиадата в Пекин. Разбира се, Грузия и натовската й армия ядоха пълен пердах, та президентът на Франция тогава - Саркози, ходи да моли Путин за пощада. Та сега Саакашвили гасне безславно в грузински затвор. Съдбата на Зеленски няма да е по-различна...
  • 3
    4
    Ляпчев
    Руската армия е атакувала Украйна с над 2400 управляеми бомби само през юни не е важно. Много по важно е какво демонстрираха руснаците вчера и е слабо казано сериозно предупреждение. Че: Руската армия обстреля Киев със стратегически крилати ракети въздух-земя X101, изстреляни от Каспийско море.те могат да летят на разстояние до 5500 километра и да носят ядрен заряд. Тези ракети са изстреляни от самолети Ту-95 и Ту-160. бомбардировачите са излетели от Астрахан, а ракетите са изстреляни над Каспийско море.Ракетата има комбинирана система за насочване за поразяване на целта: инерционна система с оптико-електронна корекция, а в последния участък използва самонасочване. X101 получава изчерпателна информация както за маршрута, така и за координатите на целта. Ракетата може да променя целта дори след изстрелване, за разлика от оръжията от предишни поколения. Интересното в случая че ракетата е улучила с невероятна точност заложената цел но е била със символичен много малък конвенционален заряд. !!!!!!!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари