Петър Янков: Предстои голям обрат на времето

22
Средиземноморски циклон носи захлаждане и валежи на Балканите
Средиземноморски циклон носи захлаждане и валежи на Балканите

Средиземноморски циклон носи захлаждане и валежи на Балканите

Синоптикът Петър Янков предупреди, че предстои значително изменение във времето на Балканите. Периодът на горещо време с температури до 41 градуса постепенно ще бъде заменен с по-умерени условия и чести валежи. Янков съобщи в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR, че циклонът, който се формира в Средиземно море, ще достигне Балканите през следващата седмица, като същевременно ще настъпи и захлаждане на времето.

Текущото състояние на времето

Петър Янков информира, че настоящите температури ще се движат между 35 и 40 градуса, като в някои югозападни райони, като Сандански, ще достигнат до 41 градуса през уикенда. Жълтият код за опасно горещо време ще остане в сила до края на седмицата. Според Янков, тези високи температури ще продължат да създават проблеми в обществения живот и организацията на работа, и всички пътуващи трябва да бъдат изключително внимателни.

Валежи и температури през уикенда

Прогнозата за уикенда включва максимални температури от 34 до 41 градуса, като по Черноморието ще бъде по-хладно с температури около 28 градуса. Температурата на морската вода ще се задържи между 23 и 24 градуса. Валежите ще бъдат съсредоточени предимно в планинските райони на западните части на страната.

Очаквани промени в началото на следващата седмица

Времето с високи температури ще се задържи и в началото на следващата седмица. Обратът във времето ще започне от сряда, когато се очаква Средиземноморският циклон да достигне Балканите. С това ще настъпи и понижение на температурите, както и увеличаване на валежите. Значителни количества дъжд ще паднат в централните райони в четвъртък и петък, а във вторник и сряда в западните и централните райони ще има условия за градушки.

Прогноза за юли

Според Янков, традиционно в края на юни времето е по-динамично. Въпреки това, прогнозата за юли показва по-сухи условия с валежи, които ще се концентрират главно в Западна България. Това означава, че след период на високи температури и чести валежи в началото на юли, времето може да се стабилизира с по-сухи дни, но все пак с възможност за изолирани превалявания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари