От 1 юли пенсионерите в Русе ще пътуват безплатно в градския транспорт

23
Въвеждат експериментално пенсионерска карта на стойност 0 лева
Въвеждат експериментално пенсионерска карта на стойност 0 лева Видео: Кис 13

Въвеждат експериментално пенсионерска карта на стойност 0 лева

Намалени цени на картите за градския транспорт ще посрещат русенци от 1 юли.

Тогава чрез своето дружество, Общината става единствен превозвач и поема обслужването на всички линии от транспортната мрежа. Също от 1 юли, ще бъде въведена експериментално безплатна карта за пенсионерите, което ще стане с допълнителна инвестиция от Общината.

Освен това, линиите вече ще се обслужват от 05:00 до 24:00 часа, предава Кис 13.

За да може Общината да поеме изцяло разписанията от градската транспортна мрежа от 1 юли, постепенно беше увеличен броят на превозните средства, като в момента автопаркът на общинското дружество разполага с около 90 тролейбуса, електробуса и автобуса.

От следващия месец, се правят и някои важни промени за улеснение на гражданите, като ритмичност на превоза, който ще покрива 90% от разписанията. Общината ще има и нова ценова политика в полза на пътуващите с градския транспорт.

Освен това от 1 юли цената на картата за пенсионерите става 0 лева, а хората с увреждания ще пътуват на цена между 16 и 18 лева, според различните групи.

От Общината призовават русенци да пазят превозните средства. Общинското дружество се надява през следващите години постепенно да успеят да подновят изцяло автопарка със закупуването на още 25 тролейбуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    11
    Добре, бай Пенчо...
    В градския транспорт за пенсионерите безплатно, но направи единствената обществена тоалетна в града ни платена за тях. С тези пари ли ще напълниш бюджета, бай Пенчо? Отговор - ниц мамата...
  • 8
    10
    до 6
    Човече, много уважавам възрастните хора, но онези благи и мъдри възрастни хора. И аз не съм младеж вече с моите 50+ години, но ме изкарват от нерви сприхави, вечно недоволни и изкривени от злоба и неудовлетвореност пенсии. На някакво събрание на блока, опонирам спокойно, че този ремонт не се прави така, че когато пуши инсталацията не се "усилват" бушоните. Ей, като скочиха пенсиите на по 75+ години, като ревнаха, че съм келеш на когото те са осигурили държава и образование. Ама от къде намериха сили, с един блясък в очите, като призовани от тръбите на Саурон. То е ясно, че натам /като години/ вървим всички, но не мога да си представя, че мога да се превърна в таково подобие на човек.
  • 7
    9
    До 7
    Ами пробвай. Тогава пък други се развикват, че се препъват в тях, с две думи- няма угодия.
  • 2
    8
    смях в залата
    Пенчо ако вози пенсиите безплатно из цялата страна ще стане и президент а ако ги вози о в чужбина не му мърда и европейски пост.Разходите за безплатните пътувания ще ги покрият работещите хора чрез данъците и затова някои от тях ще напуснат града
  • 2
    7
    Моето име
    Да, в ръка трябва да си държат раниците. Нищо не пречи да си ги опират на краката, за да не им тежат. За останалото си прав.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари