ГЕРБ няма да подкрепи разширяването на зоната за платено паркиране в Русе

2
Предложението е внесено от общинския съветник Галичка Николова по инициатива на граждани
Предложението е внесено от общинския съветник Галичка Николова по инициатива на граждани Видео: Кис 13

Предложението е внесено от общинския съветник Галичка Николова по инициатива на граждани

Според общинския съветник Орлин Дяков, на този етап не е възможно да се вземе информирано решение, поради липсата на експертиза и анализ.

Докладната записка ще се разгледа утре на заседанието на Общинския съвет, предава Кис 13.

Припомняме, че предложението е внесено от общинския съветник Галичка Николова по инициатива на граждани. Предвижда се зона за кратковременно платено паркиране да станат всички улици, площади и паркинги, общинска собственост, които се намират в района затворен между булeвардите "Скобелев", "Цар Освободител", "Цар Фердинанд" и "Придунавски", пл. "Свети Никола" и улиците "Цар Калоян", "Рила" и "Николаевска" до кръстовището с бул. "Скобелев".

Според вносителя, Наредба 18 на Общинския съвет ясно определя кога и къде се въвеждат такива зони, а именно на улици, площади и паркинги, където търсенето на места за паркиране е по-голямо от предлагането. Общински съветници от ГЕРБ обаче смятат, че на този етап е твърде рано да се вземе подобно решение.

Затова на утрешното заседание на Общинския съвет в Русе, от групата на ГЕРБ смятат да не подкрепят предложението за разширяване на зоната за платено паркиране в центъра на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    5
    daskal
    До 4 - Но нали разбирате, че ако непременно искате да паркирате до жилището си в центъра - няма как да стане без някакво заплащане? Между другото, то вече и из кварталите е трудно да намериш място. Колите станаха повече от хората. Има и "баровци" с по 2-3 коли, тях какво да ги правим?
  • 1
    4
    Ехххх
    Дяков, блюдолизец на Мумията, а виждал ли си в центъра, например ул. Муткурова как денонощно е натъпкана с паркирани коли и собствениците на имоти в жилищните блокове няма къде да паркират колите си и обикалят улиците, за да намерят някакво място. Център трябва да бъде зелена зона както в други градове, например Варна, за да престане това препълване на централната част на града с автомобили.
  • 13
    3
    Независимо какви са те,
    аз също съм против да се разширява платената площ за паркиране.И без това приходите от нея, няма да стигнат до нас.Та какво печелим ние, живущите в Русе - нищо.
  • 13
    2
    Искренчо
    ама разбира се как ще се подкрепат малоумщините на склеротични бабички , мислещи се за велики
  • 12
    1
    Бенедикт
    Сега ГЕРБ няма да подкрепят на Галичка предложението, което е уникално тъпо между другото. НО месец Септември ще се гласува отново промяна за същото нещо по - някакъв Генерален План или нещо подобно. Много така избирателно от ГЕРБ се правят на умни... Събират точки и после ти го нахлузват с 200
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари