25 души искат да направят целия център на Русе зона за платено паркиране

3
За целта хората са представили подписка пред общинския съветник Галичка Николова
За целта хората са представили подписка пред общинския съветник Галичка Николова Видео: Кис 13

За целта хората са представили подписка пред общинския съветник Галичка Николова

25 души искат с подписка да направят целия център на Русе зона за платено паркиране.

Според общинския съветник Галичка Николова, по този начин може да се реши проблемът с липсата на паркоместа в центъра на града, предава Кис 13.

Тя е вносител на предложението, след постъпила при нея подписка от 25 души, живеещи в центъра на града.

Предвижда зона за кратковременно платено паркиране да станат всички улици, площади и паркинги, общинска собственост, които се намират в района затворен между булевардите "Скобелев", "Цар Освободител", "Цар Фердинанд" и "Придунавски", пл. "Света Никола" и улиците "Цар Калоян", "Рила" и "Николаевска" до кръстовището с бул. "Скобелев".

Наредба 18 на Общинския съвет ясно определя кога и къде се въвеждат такива зони, а именно на улици, площади и паркинги, където търсенето на места за паркиране е по-голямо от предлагането, мотивира предложението Галичка Николова. Тя уточни че инициативата е на граждани, които са събрали подписка от 25 човека.

Предложението ще се гледа на предстоящото заседание на Общинския съвет на 27 юни от 09:00 часа. Ако бъде прието, се предвижда поетапното въвеждане на платено паркиране в определените зони в срок до 1 юли тази година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    19
    Пън
    Галичкеее, в целия град търсенето е по голямо от предлагането вече. Слепи ли сте или малоумни. Аз мога веднага да събера 25 подписа да закрием Общината. Ще я закриете ли?
  • 1
    18
    Спонсор
    А що не се въведе като в Англия от 1 до 2 часа безплатно, но не повече! Камери и един контрольор! При преви шение честитка на адреса и Бецален! На ЛИДЛ не повече от 30 минути, а в АШФОРД на касата те питат имаш ли кола и рег. номер да те изтрият! Иначе познайте кво ша ви се случи! Плащаш до 14 дни с 50% отстъпка, а после СЪД и добавка!
  • 0
    17
    За синя зона
    Докога района около площад Оборище ще се ползва за паркинг на всички идващи от село в града. Докога всички работещи в сградата на полицията и техните посетители ще окупират местата от понеделник до петък. А живущите къде да паркират? Направете синя зона около Оборище, с безплатно паркиране само на живущите, което да се удостоверява с карта на стъклото! Всички останали или плащат или на паркинг в Чародейка.
  • 10
    16
    10 стинки
    Слагат колата пред коня с това предложение и така нито коня нито колата ще се движат напред. Първо трябва да се оправи градския транспорт, после да се оправят пътища и паркоместа и зелени площи и свързани помежду си велоалеи (не свързани с телепортация). И да започнат да глобяват по 200 лв на гума, ВСЕКИ влязъл в зелена площ или на тротоар, включително и камиона за събиране на боклук. Товарните може и с по 500 лв на колело да се глобяват. И след това вече може да се мисли за събиране на стотинките в платени зони.
  • 29
    15
    русенец
    Настоявам цялата русенска област да е с платено паркиране! Само така ще се замогне областта и в частност - общината! Баси дебилите в този Общински съвет! Засадиха града с бензиностанции, аптеки, всякакви манифактури с мръсни производства, но така и не си мръднаха пръста да оправят пътища и тротоари примерно. Интересно ми е тая Галичка как си получава заплатата, защото всичко е прехвърлила на децата си и банковите сметки са и блокирани, познайте защо?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари