Обявиха бедствено положение в Харманли и Тополовград

1
Расте заплахата от разширяване на пожара към област Стара Загора
Расте заплахата от разширяване на пожара към област Стара Загора Снимка: БТА / Архив

Расте заплахата от разширяване на пожара към област Стара Загора

Голям пожар обхвана териториите на общините Харманли и Тополовград днес, 6 август 2024 година, около 13:35 часа. Пожарът започна в стърнищата и бързо се разпространи в смесени гори, храсти и треви, подхранван от високите температури и силния вятър.

Областният управител на Хасково, Мехмед Атаман, обяви бедствено положение в засегнатите райони. Пожарът представлява сериозна заплаха за близките населени места и има потенциал да се разпространи към област Стара Загора. Има риск за здравето на жителите, както и за значителни щети върху горите, земеделските насаждения, жилищните и стопанските постройки.

За момента, пътят от село Черепово до местността "Голямата звезда", както и участъкът от "Голямата звезда" до село Изворово, е затворен за движение поради силното задимяване. Искана е въздушна помощ за гасене на пожара.

Ситуацията е критична и усилията на пожарникарите и доброволците са насочени към овладяване на огнената стихия и предотвратяване на по-нататъшни щети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари