Силен пожар бушува в склад в Истанбул

0
Спешна евакуация на ученици и жители в района на Санджактепе
Спешна евакуация на ученици и жители в района на Санджактепе Снимка: Х / Şok Gazetesi

Спешна евакуация на ученици и жители в района на Санджактепе

Огнена стихия обхвана производствен комплекс в азиатската част на мегаполиса. Силният вятър затруднява усилията на огнеборците.

В 11:00 часа днес пламна голям пожар в складово помещение, разположено в района Санджактепе на азиатския бряг на Истанбул. Според информация от турски медии, огънят е лумнал в производствен комплекс и бързо се е разпространил, подпомогнат от силните ветрове в района.

Телевизионни репортажи показват внушителни облаци дим, видими от голямо разстояние, което подчертава сериозността на ситуацията.

Властите незабавно предприеха мерки за безопасност, като евакуираха учениците от близкото средно училище. Жителите на съседни жилищни сгради също бяха изведени от домовете си като предпазна мярка.

Мобилизирани са значителни противопожарни сили за справяне със ситуацията. Множество пожарни коли и екипи са изпратени на място, включително подкрепления от съседните райони Малтепе и Картал. Голям брой огнеборци от пожарната служба, както и специализирани екипи от окръжната Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (AFAD), участват в усилията за овладяване на пожара.

Към момента на публикуване на статията все още няма официална информация за причината за възникване на пожара. Силният вятър продължава да затруднява работата на противопожарните екипи, а огънят все още не е локализиран.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари