Силен вятър разпали отново пожара край село Константиново

0
Просеки спират разпространението на огъня
Просеки спират разпространението на огъня Снимка: БНТ

Просеки спират разпространението на огъня

Пожарът, който вчера пламна край Симеоновград, отново се разпали, заплашвайки жителите на село Константиново. Силният вятър усложни борбата с огъня и доведе до евакуация на хората от последните къщи в селото.„Много от жителите на селото излязоха на главния път, страхувайки се, че стихията ще влезе в домовете им. Някои започнаха да поливат с вода около къщите си. Към момента няма опасност за селото,“ споделят местни жители.

Мерки за спиране на огъня

За да се спре разпространението на огъня, са направени просеки. Въпреки това, силният вятър продължава да разпалва огъня, което затруднява усилията на пожарникарите и местните власти.

Жителите в паника

Жителите на село Константиново са в паника и се опитват да спасят домовете и имуществото си. „Не може, не може да се загаси. Всичко гори и вода няма в селото. Това работа ли е? Животните ли да спасявам, какво да направя? Имам две малки деца, навсякъде пръскам. Иначе оставям две малки деца, като изгори къщата, къде да ида аз на пътя,“ споделя Дончо Станков, жител на селото.

Причини за пожара

Според някои от жителите, пожарът може да е умишлено предизвикан. „Според мен всички си мислим, че е заради тези батерии, защото нали искат да изкупят, да слагат слънчеви батерии, заради това смятаме, че палят баира,“ коментира Михаил Николов, жител на село Константиново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Може и да са прави
    някой да иска да ги изгони от селото и да ползва земята..Кой от държавните институции ще помогне на бащата с двете малки дечица?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари