Илиян Василев: МВнР закъснява с предупреждението към нашите сънародници в Иран

1
Съмнявам се иранските власти да разрешат евакуация на българите
Съмнявам се иранските власти да разрешат евакуация на българите Снимка: БГНЕС

Съмнявам се иранските власти да разрешат евакуация на българите

Бившият посланик и енергиен експерт Илиан Василев изрази загриженост относно забавената реакция на Министерството на външните работи (МВнР) за евакуация на български граждани от Иран на фона на ескалиращото напрежение в региона. В публикация в социалните мрежи, Василев коментира:

"МВнР закъсняват да предупредят нашите сънародници в Техеран и изобщо в Иран, като се организира и евакуация. Макар, че се съмнявам, че иранските власти ще я разрешат."

Експертът планира да направи по-задълбочен анализ на възможните реакции на Израел и потенциалните последствия за войната в Украйна. Той предполага, че настоящата ситуация може да се окаже благоприятна за руския президент Владимир Путин.

Според Василев, вероятността от пряко ангажиране на Съединените щати и западните страни във военен конфликт на страната на Израел е значителна. Това развитие би могло да доведе до отклоняване на вниманието и ресурсите от конфликта в Украйна – сценарий, който Путин вероятно би приветствал.

"В последна сметка Путин е доволен - вероятността от пряко ангажиране на САЩ и Запада във война на Израел е много голяма и мечтата на Путин да се отклонят внимание и ресурси от Украйна е на път да се сбъдне," отбелязва Василев.

Експертът обаче предупреждава, че това може да е прибързано заключение, обещавайки по-детайлен анализ на ситуацията в близко бъдеще. "Но това е линеарно разсъждение. Повече утре," допълва той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари