Жена се лекува след нападение от дървеници в първа класа на БДЖ

0
Цялото ми яке беше в кръв, разказа потърпевшата
Цялото ми яке беше в кръв, разказа потърпевшата

Цялото ми яке беше в кръв, разказа потърпевшата

Неприятно преживяване във влака. Пътничка с алергична реакция след ухапване от дървеници.

Нощното пътуване с влак се превърна в кошмар за Катя Атанасова и нейна приятелка, които станаха жертви на нашествие от дървеници във вагон първа класа. Инцидентът се случи на 18 септември по време на пътуването им от Варна до Казанлък.

Катя Атанасова, която в момента се намира в Австрия, сподели своето преживяване чрез видеовръзка в сутрешния блок на една от националните телевизии. Тя разказа, че двете с приятелката ѝ решили да пътуват в първа класа, надявайки се на по-комфортно пътуване.

"И тъй като влаковете във втора класа са в безобразно състояние, решихме да си вземем първа класа, за да ни бъде малко по-комфортно. Оказа се, че там има нашествие от дървеници. Цялото ми яке беше в кръв – там, където са стояли", сподели пред bTV потърпевшата.

Тя описа, че е потърсила съдействие от кондуктора, който обаче само се хванал за главата и си тръгнал, без да предприеме конкретни действия. Въпреки че двете жени се преместили в друго купе, проблемът не бил решен, тъй като дървениците се пренесли и върху приятелката на Катя.

Последствията от инцидента са сериозни. Катя Атанасова развила тежка алергична реакция, която изисквала медицинска намеса и прием на антибиотици и кортикостероиди. "След тази цялата история аз съм на медикаменти, антибиотици и урбазон и не знам това докога ще продължи, тъй като имам тежка реакция. Имам и съпътстващи заболявания, заради които се притеснявам", добави тя.

Приятелката на Катя също е изправена пред сериозен проблем - възможно е да се наложи да изхвърли всичките си мебели, за да се справи с разпространението на дървениците в дома си.

Инженер Кирил Бончев, ръководител на отдел "Безопасни условия на труд и екология" в БДЖ, коментира ситуацията, твърдейки, че не може да се говори за масово нашествие на дървеници във влаковете. Той обясни процедурата, която се следва при подобни случаи:

"Ежемесечно следим показателите по такива оплаквания. Може да се каже, че данните спрямо миналата година са аналогични. Категорично няма нашествие", заяви Бончев.

Според него, при сигнал за дървеници, вагонът се изважда от експлоатация и се подлага на специална обработка в депо "Надежда". Провежда се химическа обработка, а вагонът остава под карантина за три дни. На четвъртия ден се прави оглед и при необходимост се извършва втора обработка.

Бончев посочи, че се извършва и превантивен контрол чрез поставяне на капани за инсекти във вагоните, които периодично се проверяват от специализирана фирма.

Катя Атанасова заяви намерението си да търси правата си, но подчерта, че целта ѝ не е материално обезщетение, а да се предприемат мерки за подобряване на хигиенните условия във влаковете. Инженер Бончев информира, че потърпевшата може да подаде официално оплакване в специализирано звено на БДЖ, тъй като билетът служи като застраховка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Баба Яга
    Съд до дупка , не оставяйте нещата така . Железниците отдавна са " УМРЯЛА РАБОТА " .
  • 2
    1
    въпросът ми е :
    Господин Бончев , вие чакате пътниците ли да алармират и да ви уведомяват за нашествие на въпросните инсекти ? Не трябва ли често и периодично да се обработват вагоните ? Лошо говори за БДЖ и без това масово хората избягват да пътуват с вас. .... затова и сте на този хал .
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари