Жена издъхна пред децата си след ухапване от хамстер в Испания

0
38-годишната жена внезапно е припаднала само на няколко метра от входа на здравния център в град Виляреал
38-годишната жена внезапно е припаднала само на няколко метра от входа на здравния център в град Виляреал

38-годишната жена внезапно е припаднала само на няколко метра от входа на здравния център в град Виляреал

Трагедия в Испания: Жена почина след ухапване от домашен хамстер.

Трагичен инцидент потресе испанския град Виляреал, когато 38-годишна майка на две деца почина след ухапване от домашния си хамстер. Инцидентът се случи в петък вечерта, когато жената се отправила към местния здравен център, търсейки медицинска помощ, съобщи Daily Mail.

Фатален инцидент пред здравния център

Около 22:30 часа в петък вечерта, неназованата жена, колумбийска гражданка, внезапно припаднала само на няколко метра от входа на здравния център в град Виляреал, разположен на източното крайбрежие на Испания, северно от Валенсия. Тя била придружавана от двете си деца, на 17 и 11 години.

Авторитетният местен вестник "Медитеранео" съобщава, че жената се е насочила към центъра за спешна медицинска помощ, след като е била ухапана от семейния гризач. Въпреки бързата реакция на медицинския персонал, който се опитал да я реанимира, за съжаление животът ѝ не е могъл да бъде спасен.

Разследване на причините

Полицията бързо отцепила района около здравния център, докато тялото на жената било изнесено. В момента се провежда разследване под координацията на местния съд, за да се установят точните обстоятелства около смъртта ѝ.

Очаква се аутопсията да хвърли светлина върху това дали ухапването от хамстера е допринесло пряко за фаталния изход. Въпреки това, резултатите от аутопсията обикновено не се оповестяват публично в Испания.

Рискове, свързани с ухапвания от хамстери

Макар че случаите на сериозни усложнения след ухапване от хамстер са редки, експертите предупреждават за потенциални рискове. В някои случаи, макар и изключително рядко, бяс и бактериални инфекции могат да бъдат предадени чрез ухапване от заразен гризач.

Здравните специалисти съветват собствениците на домашни любимци, които са били ухапани, да измият незабавно раната, за да намалят риска от усложнения. Освен това, хората с алергии трябва да бъдат особено внимателни, тъй като в миналото е имало случаи на тежки алергични реакции след ухапване от хамстер.

Предишни инциденти

През май 2007 година е регистриран случай в Редич, Уорчестършир, Англия, където мъж е бил приет в болница след анафилактичен шок, причинен от ухапване на хамстер. Парамедикът Стюарт Филп, който се е отзовал на повикването, споделя: "Това беше много необичайна ситуация. Първоначално получихме обаждане за алергична реакция, но не разбрахме, че е от хамстер, докато не стигнахме до мястото."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари