Трафикът на "Дунав мост" е изключително интензивен

1
Образуваха се опашки от ТИР-ове, чакащи да преминат границата
Образуваха се опашки от ТИР-ове, чакащи да преминат границата

В буферния паркинг влязох в 21:00 часа снощи и днес в 12:30 часа съм на граничния пункт, сподели шофьор на камион

Днес по обед трафикът на камиони и леки автомобили в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе достигна изключително високи нива. Опашка от тежкотоварни автомобили, дълга около километър, се е образувала извън граничната зона, докато камионите основно изчакват в зоната на буферния паркинг.

„В буферния паркинг влязох в 21:00 часа снощи и днес в 12:30 часа съм на граничния пункт,“ сподели шофьорът на камион Свилен Димитров, който пътува от Варна за Букурещ.

Трафикът на леки автомобили също е силно интензивен в посока Румъния, като шофьорите изчакват между 10 и 15 минути, за да преминат по моста. Това е обичайно явление през последните дни, а очакванията на служителите от граничния пункт са, че в следобедните часове движението ще се засили още повече.

Според информация от граничния пункт, пикът на трафика се очаква в периода между 15-и и 18-и август, когато в Румъния са обявени четири почивни дни. Тези фактори допринасят за още по-голямо натоварване на съоръжението.

Припомняме, че на 10-и юли тази година започна основният ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. В следствие на това, движението в естакадната част на моста се осъществява само в едната лента на дължина от 200 метра. Служители на "Гранична полиция" активно регулират трафика в района на строително-монтажните дейности, за да избегнат допълнителни проблеми.

През последното денонощие през моста са преминали общо 2000 товарни автомобила, като 900 от тях са влезли в България, а 1100 са напуснали страната.

Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване на мостовото съоръжение и да следват разпорежданията на служителите. За нарушения вече има наложени глоби - само през вчерашния ден са санкционирани двама водачи на леки автомобили, единият от които е италианец, а другият - украинец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    Пеленччо Бин Оглу Бин Милф
    Боли ме смока за тарафика. Важното е самолетът от Русе да излети навреме за Бенгази. Родата ме чакат там. А и ще им представя новата девствена ханъма в харема си.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари