Опашка от камиони се изви в района на Дунав мост

0
Трафикът на граничния пункт е изключително интензивен
Трафикът на граничния пункт е изключително интензивен

Трафикът на граничния пункт е изключително интензивен

Интензивен трафик от автомобили и камиони затруднява движението при граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост" в Русе днес на обяд. По данни на БТА, опашката от тежкотоварни автомобили в граничната зона се простира на приблизително километър и половина.

Основната част от камионите изчакват в буферния паркинг, където престоят е около пет часа. От граничния пункт информираха, че за последните 24 часа през "Дунав мост" са преминали общо 2140 тежкотоварни камиона. От тях 938 са влезли в България, а 1202 са напуснали страната.

Днес на обед трафикът на леки автомобили също е изключително натоварен.

Образуват се колони не само в зоната на пункта, но и по булевард "България", където екипи на полицията пропускат колите на етапи. Очаква се през следобедните часове трафикът на леки автомобили да се засили още повече.

Напомняме, че на 10 юли започна основният ремонт на българската част на "Дунав мост", който е на 70 години. Поради ремонтните дейности, в участък от 200 метра движението по естакадата се осъществява само в едната лента. Служители на "Гранична полиция" контролират преминаването на превозните средства в зоната на строителните дейности.

Граничните власти апелират към шофьорите да спазват забраната за изпреварване по съоръжението и да се съобразяват с инструкциите на служителите, които регулират трафика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари