Опашка от автомобили се изви на ГКПП "Дунав мост"

0
Времето за чакане на границата достига 40 минути
Времето за чакане на границата достига 40 минути Снимка: БТА / Архив

Времето за чакане на границата достига 40 минути

Трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост" при Русе е изключително интензивен, като шофьорите на леки автомобили са принудени да чакат на опашки, за да преминат към Румъния. В обедните и ранните следобедни часове колоната от автомобили се простира чак до кръговото кръстовище при булевард "България", предава БТА.

Движението в района се контролира от служители на "Пътна полиция", които се опитват да минимизират забавянията. От граничния пункт уточняват, че времето за изчакване на шофьорите е около 30-40 минути.

Причината за тези натоварвания е продължаващият основен ремонт на българския участък на моста, който започна на 10 юли. В момента строително-монтажните работи се извършват в естакадната част на съоръжението, като това води до ограничение на трафика в лентата за вход в България. В резултат, движението се пренасочва към лентата за изход към Румъния, която остава отворена и се регулира от сигналисти. Служители на "Гранична полиция" също оказват съдействие за организацията на движението.

Специално за камионите е въведен режим на изчакване в буферния тир паркинг, за да се избегнат допълнителни задръствания. През последното денонощие през "Дунав мост" са преминали общо 2040 товарни автомобила, от които 1120 са излезли от България, а 920 са влезли. Граничните власти отправят призив към шофьорите да спазват забраната за изпреварване на моста и да следват указанията на служителите, които регулират трафика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    4
    Възмутена
    Премиерът нали обеща, че ще се вземат мерки... Лесно се обещава, трудно се изпълнява.
  • 7
    3
    Франциск
    40 минути ама друг път. Опашката е в двете ленти до пожарната. По Тутракан е след Марешки.
  • 8
    2
    До 2
    Минавали са средно по 1,5 превизни средства на минута какво повече да се иска. Истината е една нито пътищата ни могат да поемат трафика нито и моста
  • 12
    1
    Русенец
    Тия митничари май нарочно се бавят а?! Защо нямаше опашки премиера като дойде да види моста?!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари