Натоварен трафик на ГКПП "Дунав мост" при Русе

0
Превозните средства изчакват до 40 минути в пиковите часове
Превозните средства изчакват до 40 минути в пиковите часове Снимка: БТА

Превозните средства изчакват до 40 минути в пиковите часове

Трафикът на леки автомобили в района на гранично контролно-пропускателен пункт "Дунав мост" при Русе е особено интензивен през последните дни, съобщават от граничните власти. Въпреки че днес по обед не са се образували опашки извън зоната на пункта, движението е забавено, като превозните средства изчакват средно десетина минути за преминаване, предава БТА. В пиковите часове този период може да се увеличи до 30-40 минути.

Причина за повишеното натоварване е завръщането на румънски туристи, които се прибират от почивка. Вчера следобед се образуваха колони от автомобили на международния булевард "България", като се очаква същото да се повтори и през следващите дни.

На 10-и юли т.г. започна основен ремонт на българския участък от 70-годишното съоръжение. Поради тези ремонтни дейности, движението в естакадната част на моста е ограничено до една лента на разстояние от 200 метра. Служители на "Гранична полиция" регулират потока от превозни средства, за да предотвратят задръствания и осигурят безопасността на пътниците.

През последното денонощие, общо 2328 товарни автомобила са преминали през моста в двете посоки, от които 1023 са влезли в България, а 1305 са излезли от страната. Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване и да следват инструкциите на служителите, за да се избегнат инциденти и допълнителни забавяния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Gatanka
    Като го махнат ,уволнят Черен Брадат Брадясъл Смрадлив пор
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари