Слънчево начало на седмицата с температури до 25 градуса

0
Слънчево и необичайно топло време в понеделник
Слънчево и необичайно топло време в понеделник Снимка: Dunavmost / Архив

Слънчево и необичайно топло време в понеделник

Новата седмица започва с приятно затопляне и типично есенно време. През нощта над по-голямата част от страната се очаква ясно небе с почти безветрие. В източните райони след полунощ ще се образува мъгла или ниска облачност. Термометрите ще отчетат минимални стойности между 2 и 7 градуса, като в столицата температурите ще са около 4 градуса.

Прогноза за понеделник

Денят ще бъде предимно слънчев, като сутринта в Източна България ще има временни намаления на видимостта поради мъгла или ниска облачност, които ще се разсеят до обедните часове. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще достигнат летни стойности между 20 и 25 градуса, в София - около 22 градуса.

Времето в планините и по Черноморието

В планинските райони времето ще бъде предимно слънчево със слаб до умерен вятър от север-северозапад. На 1200 метра надморска височина максималната температура ще достигне около 18 градуса, а на 2000 метра - около 10 градуса.

По Черноморието сутрешните часове ще са с намалена видимост, но следобед ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще варират между 18 и 22 градуса. Морската вода е с температура 17-18 градуса, а вълнението ще бъде 1-2 бала.

Астрономически данни за София

В столицата слънцето изгрява в 6:56 часа и залязва в 17:24 часа, като продължителността на деня е 10 часа и 28 минути. Луната изгрява в 2:46 часа и залязва в 15:47 часа, като се намира четири дни преди новолуние.

Прогноза за вторник и сряда

Вторник ще започне сравнително топло и предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличава от запад, първоначално висока, а по-късно и средна. В Източна България вятърът ще се преориентира от североизток, носейки със себе си захлаждане през вечерта.

В сряда времето ще е с променлива, предимно значителна облачност, като на места са възможни слаби превалявания. Вятърът ще отслабне до пълно затишие на места, а дневните температури ще се понижат с 3-5 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари