Студен фронт: Температурите падат в цялата страна

0
Умерен до силен вятър ще донесе студен въздух в страната
Умерен до силен вятър ще донесе студен въздух в страната

Захлаждане в страната: Температурите падат с до 10 градуса

Метеоролозите прогнозират рязко захлаждане в цялата страна, като температурите ще паднат с до 10 градуса в някои райони. Очаква се умерен до силен вятър от север-североизток, който ще донесе студен въздух.

Температурни разлики в различните региони

Минималните температури ще варират между 5 и 10 градуса, като в столицата София се очакват около 8 градуса. Дневните температури ще бъдат най-ниски в Североизточна България - между 15 и 16 градуса, докато в Горнотракийската низина и крайните югозападни райони ще достигнат 21-23 градуса.

Прогноза за големите градове

В София максималната температура ще бъде около 19 градуса. Русе и Шумен ще отчетат 16 градуса, Плевен и Велико Търново - 17 градуса. По-топло ще бъде в Благоевград с 21 градуса, а Сандански и Пловдив ще се радват на 23 градуса.

Планински райони и Черноморие

В планините времето ще бъде предимно слънчево, с изключение на източните райони на Стара планина, където се очаква временно увеличение на облачността. Вятърът ще бъде умерен до силен от север-северозапад. На 1200 метра надморска височина максималната температура ще бъде около 15 градуса, а на 2000 метра - около 8 градуса.

Черноморието ще посрещне деня със значителна облачност, която ще започне да се разсейва следобед, най-късно по южното крайбрежие. Максималните температури ще бъдат между 16 и 18 градуса, като във Варна се очакват 16 градуса, а в Бургас - 18 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 20-21 градуса, а вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Прогноза за Балканите

На Балканския полуостров времето ще бъде предимно слънчево, с по-високи температури на юг. В съседните столици се очакват следните максимални температури: София - 19 градуса, Букурещ и Белград - 18 градуса. В Истанбул ще бъде дъждовно с 22 градуса, докато Солун и Скопие ще се радват на 26 градуса. Най-топло ще бъде в Атина с 27 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари