Температурите ще достигнат до 21 градуса в четвъртък

0
Метеоролозите прогнозират слана през нощта и слънце през деня
Метеоролозите прогнозират слана през нощта и слънце през деня

Метеоролозите прогнозират слана през нощта и слънце през деня

През нощта метеорологичните условия ще бъдат разнообразни в различните части на България, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ясно небе ще преобладава над по-голямата част от страната, като в югозападните райони времето ще бъде почти безветрено.

Временно влошена видимост в Северна България

След полунощ жителите на районите по поречието на река Дунав и Лудогорието трябва да очакват ниска слоеста облачност или мъгла. В котловинните области съществува опасност от образуване на слана. Температурите ще се движат в диапазона между 1 и 6 градуса по Целзий, като в котловините ще паднат до минус 3 градуса. В столицата термометрите ще отчетат около минус 1 градус.

Следобедно подобрение на времето

В четвъртък сутринта ниската облачност в Дунавската равнина и Източна България постепенно ще се разкъсва, а видимостта ще се подобрява. Западната част на страната ще се радва на слънчево време още от сутринта. През следобедните часове цялата страна ще бъде огряна от слънце, с наличие на разкъсана висока облачност. Североизточният вятър ще бъде умерен, което ще доведе до леко понижение на температурите. Максималните стойности ще достигнат между 16 и 21 градуса, а в София - около 18 градуса.

Планински райони и Черноморие

Планинските области ще се характеризират с предимно слънчево време и умерен североизточен вятър. На 1200 метра надморска височина максималната температура ще бъде около 15 градуса, а на 2000 метра - около 8 градуса.

По Черноморието сутринта ще има ниска слоеста облачност или мъгла. След обяд облачността ще се разкъса, осигурявайки предимно слънчево време. Температурите ще достигнат между 16 и 19 градуса, което съответства на температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде между 2 и 3 бала.

Астрономическите данни за София показват, че слънцето ще изгрее в 7 часа и 51 минути и ще залезе в 18 часа и 30 минути, като продължителността на деня ще бъде 10 часа и 39 минути. Луната ще залезе в 15 часа и 17 минути и ще изгрее 31 минути след полунощ, като се намира във фаза последна четвърт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари