Слънчево време с пролетни температури в България

0
Температурите скачат до 23 градуса през деня
Температурите скачат до 23 градуса през деня Снимка: Dunavmost / Архив

Температурите скачат до 23 градуса през деня

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) прогнозира ясно време през нощта и слънчево време през деня в сряда. Атмосферното налягане ще остане по-високо от средномесечните стойности.

Температури и условия в равнините и котловините

В сутрешните часове жителите на котловинните райони трябва да очакват слана, докато в равнинните части ще се образува краткотрайна мъгла. Термометрите ще отчитат минимални стойности между 1 и 6 градуса, като в котловините ще паднат до минус 3 градуса. Дневните температури ще достигнат между 18 и 23 градуса. Столицата ще посрещне утрото с около 1 градус, а следобед температурите ще се повишат до около 20 градуса.

Прогноза за Черноморието

По Черноморската ивица времето ще бъде слънчево със слаб североизточен вятър. На места в ранните часове ще се наблюдава ниска облачност или краткотрайна мъгла. Максималните температури ще варират между 17 и 19 градуса. Морската вода ще бъде с температура 18 градуса, а вълнението - 2 бала.

Планински райони

Планинските области ще се радват на слънчево време със слаб североизточен вятър. На 1200 метра надморска височина максималните температури ще достигнат около 17 градуса, а на 2000 метра - около 10 градуса.

Прогноза за следващите дни

През идните дни в по-голямата част от страната ще е почти тихо, като само в крайните източни райони ще се усеща умерен източен-североизточен вятър. В четвъртък и петък Източна България ще бъде под влияние на значителна ниска облачност и мъгла, с възможност за преръмяване в отделни райони. Западната част на страната ще се радва на слънчеви часове, макар че през първия ден след обяд се очаква увеличение на предимно високата и средна облачност. Минималните температури ще се задържат между 2 и 7 градуса, а дневните - между 15 и 20 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари