Слънчево начало на седмицата с температури до 24 градуса

0
Прогноза за времето до сряда
Прогноза за времето до сряда Снимка: Асен Игнатов / Архив

Прогноза за времето до сряда

Прогноза за времето на 7 октомври 2024 година.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) предоставя актуална информация за очакваното време в страната на 7 октомври 2024 година. Според експертите, денят ще бъде предимно слънчев, с постепенно повишаване на атмосферното налягане.

Общ преглед

В ранните часове на деня източните райони на България ще се характеризират със значителна облачност и локални валежи. С напредването на нощта, небето над останалата част от страната ще се изчисти. Вятърът ще бъде със западно-северозападна посока, достигайки умерена сила.

Температури

Минималните температури ще варират между 7 и 12 градуса по Целзий, като в столицата София се очаква да бъдат около 8 градуса. През деня максималните стойности ще достигнат от 19 до 24 градуса, а в София термометрите ще отчетат около 20 градуса.

Планински райони

Високите части на страната ще се радват на предимно слънчево време, но ще бъде ветровито. Очаква се умерен до силен вятър от запад-северозапад. На 1200 метра надморска височина максималната температура ще бъде около 16 градуса, докато на 2000 метра ще достигне приблизително 8 градуса.

Черноморие

По Черноморското крайбрежие времето ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове над северните райони облачността ще бъде по-значителна, но бързо ще се разсее. Вятърът ще бъде слаб до умерен, от запад-северозапад. Максималните температури ще се движат между 21 и 24 градуса. Морската вода ще бъде с температура 21-22 градуса, а вълнението - 1-2 бала.

Вторник, 8 октомври

Вторник ще донесе предимно слънчево време с почти тихи атмосферни условия. През следобедните часове от запад ще се появи разкъсана висока облачност, която постепенно ще се увеличава. Вятърът ще промени посоката си от изток.

Температури

Сутрешните часове ще бъдат по-хладни, с преобладаващи минимални температури между 5 и 10 градуса. През деня ще настъпи затопляне, като максималните температури ще достигнат на места 26-27 градуса.

Сряда, 9 октомври

В сряда се очаква промяна във времето, като от запад на изток ще има временни увеличения на облачността. На отделни места в Западна и Северна България са възможни краткотрайни превалявания.

Вятър и температури

Вятърът ще бъде от южната четвърт. Въпреки лекото влошаване на времето, температурите ще останат сравнително високи за сезона.

Астрономическа информация за София (7 октомври):

  • Изгрев на слънцето: 7:31 часа
  • Залез на слънцето: 18:57 часа
  • Продължителност на деня: 11 часа и 26 минути
  • Изгрев на луната: 12:14 часа
  • Залез на луната: 20:56 часа
  • Фаза на луната: три дни преди първа четвърт
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари