Рокът завладява Русе на "Грийн рок фест"

2
Музикалното събитие събира 40 рок музиканти от България и чужбина
Музикалното събитие събира 40 рок музиканти от България и чужбина Снимка: Община Русе / Архив

Музикалното събитие събира 40 рок музиканти от България и чужбина

Около 40 млади и утвърдени музиканти ще се съберат в Русе на 7 и 8 септември, за да вземат участие в 16-ото издание на "Грийн рок фест". Това събитие, утвърдило се като водещо в музикалния календар на града, предоставя сцена както на новоизгряващи таланти, така и на известни рок изпълнители. Според управителя на сдружение "Грийн рок фест" Мария Атанасова, която е основният организатор на фестивала, една от основните цели на събитието е да събере музиканти от различни поколения и да им даде възможност да свирят заедно.

През годините на сцената на фестивала са се изявявали имена като Джон Лоутън, Джо Лин Търнър, Тим Рипър Оуенс, Миленко Матевич, Валди Тотев, "Назарет", "Фондацията", Б.Т.Р., "Кикимора", "Фактор", "Бонфайър" и други.

Тази година програмата ще включва осем групи от България и чужбина. На 7 септември на сцената ще излязат пловдивската група DeatMag, плевенската Strykers, италианската Dobermann и българската SEVI. На следващия ден ще свирят шуменската DnD, русенската "Дилема" и софийската BoiL, като фестивалът ще завърши с концерт на американския рок изпълнител Джони Джоели, подкрепен от българската група "Еридан".

Особено внимание заслужава инициативата "Green Rock Fest в семейството", която доведе до избора на четири от участващите групи. От 12 кандидатствали състава, изискващи поне двама членове от една фамилия, бяха избрани DeatMag, DnD, Strykers и "Дилема".

Фестивалът се реализира с подкрепата на Община Русе, общинската фондация "Русе - град на свободния дух" и спонсори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    Alèx
    ИДИОТА ОТ МИНДЯ С РУСКАТА ДИПЛОМА ТАМ ЛИ ША БЪДЕ, МАЛОУМНИКА?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари