Green Rock Fest Ruse 2024

0

Рок легенди и нови таланти събират Русе на музикална вълна

Традиционният Green Rock Fest Ruse, едно от най-значимите музикални събития в България, ще събере рок феновете в град Русе на 7 и 8 септември 2024 година. Фестивалът, който тази година отбелязва своето 16-то издание, отново ще предложи незабравимо преживяване с участието на български и международни изпълнители.

От своето създаване, Green Rock Fest Ruse се утвърди като платформа, която предоставя възможност на млади рок групи да излязат на сцената и да свирят рамо до рамо с утвърдени музиканти. През годините фестивалът привлича младежки групи и утвърдени изпълнители не само от България, но и от различни страни, включително Румъния, Гърция, Сърбия, Турция, Франция и други.

Тазгодишното издание на фестивала обещава да бъде особено вълнуващо. На 7 септември на сцената ще се изявят пловдивската група DeatMag, плевенчаните Strykers с вокалист Александър Симеонов, италианската рок банда Dobermann, която за първи път ще изнесе концерт на Балканите, и една от най-успешните рок групи в България – SEVI.

Вторият ден, 8 септември, ще започне с изпълненията на младежката група от Шумен DnD, следвани от русенците Дилема и група BoiL, водена от младия талант Боил Каранейчев. Кулминацията на вечерта ще бъде изпълнението на световноизвестния американски вокалист Джони Джоели, който ще свири заедно с българската рок банда Еридан.

Особено внимание заслужава фактът, че четири от групите, които ще участват тази година, бяха избрани чрез специална инициатива „Green Rock Fest в семейството“, която изискваше всяка група да има поне двама членове от едно семейство. Тази инициатива привлече множество кандидати от цялата страна, от които бяха избрани DeatMag, DnD, Strykers и Дилема.

Фестивалът също така се грижи за най-малките си посетители, като доброволците от Младежкия парламент ще организират занимания в шатрата "Работилничка за малчугани", осигурявайки забавление и творчески дейности за децата.

Организацията на събитието е дело на сдружение „Грийн рок фест“ и се реализира с подкрепата на Община Русе, Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и множество спонсори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    djdido
    на халс парти на нот-лоркса или на топло у митака
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари