Програма на Green Rock Fest Ruse

2
Тази година фокусът е върху представянето на семейни рок групи и млади таланти
Тази година фокусът е върху представянето на семейни рок групи и млади таланти Снимка: Green Rock Fest Association / Архив

Джони Джоели и „Еридан“ ще озарят сцената на „Грийн Рок Фест“ във втория ден

Русе се подготвя за едно незабравимо музикално събитие на 7 и 8 септември, когато ще се проведе 16-ото издание на „Грийн Рок Фест“. На втория ден от фестивала, площад „Свобода“ ще бъде дом на международния рок изпълнител Джони Джоели и българската група „Еридан“.

Тази година събитието обещава да предложи богата и разнообразна програма, като се фокусира върху представянето на семейни рок групи и млади таланти. Фестивалът е организиран от едноименната асоциация „Грийн Рок Фест“ с подкрепата на Община Русе и общинската фондация „Русе - град на свободния дух“. Според Мария Атанасова, управител на асоциацията, целта на фестивала е да предостави сцена за млади музиканти, които тепърва започват своята кариера, като същевременно предлага възможността за участие на утвърдени звезди от рок сцената.

Програма на събитието

Фестивалът ще започне на 7 септември в събота, когато на сцената ще се представят две семейни групи - DeatMag от Пловдив и Strykers от Плевен. След тях ще излязат италианците от Dobermann, които ще направят своя дебют в България с уникален стил, комбиниращ класически рок звук с ритмични и мелодични елементи. В края на вечерта, българската рок група SEVI ще закрие първия фестивален ден.

На 8 септември, неделя, програмата ще продължи с нови две семейни групи - DnD от Шумен и Дилема от Русе. Кулминацията на вечерта ще бъде изпълнението на Джони Джоели и „Еридан“. BoiL от София ще имат честта да „подгреят“ публиката преди големия финал.

История и мисия на „Грийн Рок Фест“

Грийн Рок Фест“ не само привлича известни музиканти и групи от цял свят, но и предоставя възможност на нови таланти да се изявят пред по-широка публика. През годините фестивалът е посрещал изпълнители като Джо Лин Търнър, Джон Лоутън, „Назарет“, Тим „Рипър“ Оуенс и други. Тази традиция продължава и сега, като фестивалът се утвърждава като значимо събитие в културния календар на Русе.

Организаторите споделят, че „Грийн Рок Фест“ има за цел да насърчава развитието на младите музиканти, като им предоставя платформа за изява и възможност да се срещнат с утвърдени артисти. Тази година не е изключение, като фестивалът ще предложи богата програма и безплатен вход за всички посетители.

Очаквания и акценти

Фестивалът обещава да бъде едно незабравимо преживяване за всички любители на рок музиката. Джони Джоели, който е известен със своята работа с групи като Axel Rudi Pell и Hardline, ще бъде звездата на вечерта заедно с „Еридан“. Техните изпълнения са очаквани с нетърпение и гарантират страхотно музикално шоу.

Събитието ще се проведе на централния площад „Свобода“, който ще се превърне в сцена на рок и музикални емоции. Публиката ще има възможност да се наслади на разнообразни изпълнения, включително и на международни и български групи, които ще внесат своите уникални стилове и звуци.

Не пропускайте да станете част от това музикално приключение на 7 и 8 септември на площад „Свобода“ в Русе!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    От Русе до 2
    Напълно съм съгласен с тебе, а това че няма русенски групи тоя Милчо трябва доста да се замисли.
  • 1
    3
    АБВ
    Защо в България пишат и именуват на чужди езици, по- точно на англо- американски?
  • 3
    2
    Русенец
    Беше то-по времето на Стоилов, а сега е пълна скръб, за съжаление!
  • 3
    1
    Да, ама надали.
    Кметът и кметицата ще бъдат ли на грандиозния концерт? Не сме си виждали кметицата, откакто са се развели с първата, а се говори,че си имаме фтора кметица. Явно фтората е голямо Бау-Бау, или Меееееее-еееее-еееее, демек мириносово, преживно Животно, пасящо по ливадите на съпруга си.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари