ПП-ДБ: Борисов и Пеевски отново ще правят избори

1
Кабинетът на Главчев обслужва задкулисието
Кабинетът на Главчев обслужва задкулисието Снимка: Продължаваме промяната / Facebook

Кабинетът на Главчев обслужва задкулисието

Служебният премиер Димитър Главчев за пореден път се оказа неспособен да се освободи от влиянието на задкулисните интереси, твърдят от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ). В официална позиция, разпространена от пресцентъра на коалицията, се посочва, че предложеният от Главчев кабинет е напълно удобен за тези среди.

От коалицията коментират, че в предложеното правителство се виждат следите на влияние от фигури като Бойко Борисов и Делян Пеевски. „Очаквахме повече, но кабинетът надхвърли дори най-лошите ни прогнози“, категорични са те.

Назначаването на пореден "системен човек" вместо независима и обществено значима фигура за министър на вътрешните работи окончателно подкопава идеята за граждански контрол върху Министерството на вътрешните работи, добавят от коалицията.

„Не можем да се доверим на Атанас Илков, който беше предложен за министър на вътрешните работи. Още когато Мария Габриел го предложи за същия пост в редовен кабинет, ние се противопоставихме. Причината е неговата роля в злополучната акция в Лясковец през 2014 година, когато загина служител на МВР, а трима други бяха ранени“, заявяват от ПП-ДБ.

Коалицията вижда в Илков пореден проводник на интересите на Делян Пеевски, сравнявайки го с Калин Стоянов. Според тях единственият начин Илков да докаже своята независимост е като се противопостави на купуването на гласове, което е основен инструмент на задкулисното влияние.

ПП-ДБ подчертава, че чрез парламентарния контрол ще следят внимателно работата на МВР в борбата срещу престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. Те обещават да осветлят всеки опит за манипулиране на изборния процес, настоявайки, че служебното правителство е длъжно да гарантира честни и прозрачни избори.

По-рано през деня Димитър Главчев представи структурата и състава на служебното правителство на президента Румен Радев в президентството на "Дондуков" 2. Очаква се утре държавният глава да издаде указ за назначаването на правителството и насрочването на избори на 27 октомври.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Запознат бесарабски куролап
    Всъщност исках да кажа,че Възраждане покачва подкрепата си на предстоящите избори,а ДеБил-ПеПерастката измет няма да я спасят дори и далаверите с машинките или ала-бала с президента.Даже до посолствоТО да ходят да ближат задници пак няма да се промени факта,че ДоБитъците,които гласуват за Простото и Ококореното стават все по малко!
  • 1
    5
    Запознат
    иZраждане пропада на предстоящите избори. кЪстадин не случайно се завлече на гости на "късото фаше", да проси допълнително финансиране за сектата на иZродите от "иZраждане". Но путака ще му тегли шута, щото нито е първи, нито е последен русофилистичен, бивш български измекяр.
  • 0
    4
    Българин
    Корумпираните пудели,които бяха сложили БКП милиционера РазБойко Чашков за вътрешен министър,нямали доверие на Атанас Илков хахахаа е що му нямате доверие ? Няма пудел за домашен любимец ли ?
  • 0
    3
    хи, хи,
    На кики шиндлера ако не му пречи сушата, ще му пречи кишата! Нали си голям политик и водиш голяма партия, спечели изборите въпреки пречките! Или си мислиш, че всички са ви длъжни да ви правят път?!? 😁😁😁
  • 1
    2
    Аз
    Нали променихте Конституцията? Да не ви пречи Президента. Сега пък Борисов и Пеевски ви пречат...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари