Пожарът в Гърция на границата с България още гори

1
Горски служители от българска страна са мобилизирани с удвоени сили
Горски служители от българска страна са мобилизирани с удвоени сили Видео: NOVA

Горски служители от българска страна са мобилизирани с удвоени сили

Тази сутрин над планината "Славянка" се виждат гъсти кълба с дим, предвещаващи възможно преминаване на пожара от гръцка към българска територия. Ситуацията остава критична, като горски служители от българска страна са мобилизирани с удвоени сили, за да подготвят граничната бразда за евентуално настъпване на огъня, съобщава NOVA.

Гасенето на пожара от гръцка страна продължава, но само с хеликоптери и самолети. Причината за това е наличието на оставени мини в планината, което прави наземните операции твърде опасни. Тази мярка добавя допълнителна трудност в борбата с огнената стихия и увеличава притесненията за разпространението му към България.

Въпреки сериозните усилия на гръцките власти, пожарът остава активен.

Властите и гражданите в България са нащрек, като подготовката за евентуално преминаване на огъня включва не само горските служители, но и местните общности, които са готови да реагират в случай на нужда.

Водените битки с огъня от въздуха са важна част от стратегията за ограничаване на пожара, но потенциалното му разпространение към българска територия налага допълнителни мерки за сигурност. Въздушните средства са ефективни, но рискът от оставени мини в гръцката планина прави ситуацията изключително деликатна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Да седнат да
    обсъдят със съседите, които създадоха огъня и го натириха към нас.Гърците са длъжни да продължат да участват ,а не ние да търпим последствията.Това е работа на МВР ,мнвр, дипломати.И, естествено Вещи пожарникари, не кой да е.Ако искат да се запазят добри междусъседски отношения.
  • 2
    1
    Позор за Д мост Ел медиа
    ЦЕНЗУРА
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари