Двама души загинаха при пожара край Коринт

0
Огънят продължава да се разпространява
Огънят продължава да се разпространява

Огънят продължава да се разпространява

Две тела са открити от гръцката полиция в района на село Ано Пица, близо до град Коринт, на полуостров Пелопонес, където продължава борбата с голям горски пожар, съобщава Атинско-Македонската информационна агенция (АНА-МПА). Процедурата по идентифициране на телата е в ход, като органите на реда се опитват да установят дали става дума за двама изчезнали мъже на 35 и 40 години.

Пожарът, който започна вчера в труднодостъпния район около Ксилокастро в област Коринтия, продължава да се разпространява поради гъстата растителност и силните ветрове, достигащи осма степен по скалата на Бофорт. В резултат на пожара, властите наредиха евакуацията на шест населени места.

Над 350 пожарникари и 15 екипа на специализираните служби за борба с горските пожари се включиха в потушаването на огъня с помощта на 110 пожарни автомобила, пет самолета и четири хеликоптера. Операцията е подкрепена от доброволци, водоноски и строителна техника от местните власти, както и от две машини на Генералния щаб на националната отбрана на Гърция.

Все още не е направена оценка на материалните щети, които ще бъдат определени след окончателното потушаване на пожара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари