Пожарът на българо-гръцката граница все още тлее

1
Засегнати са 70 декара
Засегнати са 70 декара

Засегнати са 70 декара

Оперативният щаб на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към Министерството на вътрешните работи (МВР) ще заседава днес, за да реши дали да продължи използването на въздушни сили за гасене на пожара на границата с Гърция. Въпреки усилията на пожарникарите, огънят продължава да тлее, като засегнатата площ е достигнала 70 декара.

През изминалата нощ дежурни екипи са наблюдавали ситуацията, за да предотвратят разпространението на пожара към вътрешността на страната. Към момента, огънят е под контрол и не се разраства, но вниманието на властите остава повишено.

Междувременно, от ГДПБЗН съобщават, че през последното денонощие са потушени общо 97 пожара в страната. Пожарникарите са реагирали на 135 сигнала за произшествия, като сред тях е и инцидент в столичния квартал „Орландовци“, при който е пострадал 48-годишен мъж. Той е приет в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ с опасност за живота, след като получи изгаряния от експлозия на малка газова бутилка в дома му. В гасенето на пожара са участвали два пожарни автомобила.

От доклада на ГДПБЗН става ясно, че 22 пожара са причинили материални щети, като седем от тях са засегнали жилищни сгради, а три са били в транспортни средства. По-голямата част от пожарите - 57 на брой - са възникнали в сухи треви, горска постеля и храсти, без нанесени материални щети. Също така, 14 пожара са регистрирани в отпадъци.

Освен пожарогасителни действия, екипите на ГДПБЗН са извършили 31 спасителни дейности и помощни операции, включително три при катастрофи в транспортни средства. От всички сигнали, седем са били лъжливи повиквания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари