Морето на централния плаж на Кранево е пълно с бактерии

4
Препоръчва се ограничаване на къпането в района
Препоръчва се ограничаване на къпането в района Снимка: БНТ

Препоръчва се ограничаване на къпането в района

Замърсяване на морската вода в Кранево установи проверката на РЗИ - Добрич. Наличие на „чревни ентерококи“ и „ешерихия коли“ установиха здравните инспектори, като резултатите вероятно са повлияни от възникналата аварийна ситуация в района на заустване на пречистените отпадни води от пречиствателна станция „Албена“, съобщават от РЗИ - Добрич.

Пробите от пункт Албена и от пункт Кранево-юг отговарят на здравните изисквания по показателите и водата може да се ползва за къпане;

В района на аварията - пред снек- бар Казабланка и при пункт Кранево-централен се установява наличие на „чревни ентерококи“ и „ешерихия коли“, като резултатите вероятно са повлияни от възникналата аварийна ситуация в района на заустване на пречистените отпадни води от ПСОВ „Албена“. Препоръчва ограничаване на къпането в района на аварията.

Днес е извършено ново пробовземане, като на 25 юни предстои също да бъдат взети проби по планирания за сезона за къпане график.

РЗИ - Добрич ще осъществи учестен мониторинг на „ешерихия коли“ и „чревни ентерококи“ в района на аварията. Целта е проследяване на показателите и установяване на състоянието на водите за къпане в района до тяхното подобряване в съответствие с изискванията на Наредбата за управление на качеството на водите за къпане, като своевременно ще информира обществеността за установените резултати, съобщават още от здравната инспекция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Е как уеее
    Вчера писаха, че нищо нямало уеееее!!!
  • 19
    1
    Ето
    Нали преди ви казах.Ешерихия коли и ентерококи от кенефите.И после - отидоха здрави децата и хората, а се върнаха болни с диария и т н.Докога това безобразие да се излива помията без колектори и пречиствателни съоръжения директно в морето?! И искате да имате туристи.Превърнахте курортите в кочина.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари