Какво е качеството на морската вода на плажовете край Варна?

1
Проверени са 23 зони за къпане в областта
Проверени са 23 зони за къпане в областта

Проверени са 23 зони за къпане в областта

Регионалната здравна инспекция във Варна публикува резултатите от последния мониторинг на крайбрежните морски води в областта, обхващащ 23 зони за къпане от местност "Панорама" до град Бяла. Изследванията, проведени от РЗИ - Варна, показват, че водите в по-голямата част от областта са с "отлично" качество, като само два плажа в града изключение и показват "добро" качество на водата.

Измерванията са направени по основни микробиологични показатели, включително „ешерихия коли” и „чревни ентерококи”. Те са основни маркери за чистотата и безопасността на водите за къпане. Според РЗИ - Варна, водите на „град Варна - Офицерски плаж“ и „град Варна - Централен плаж“ са с "добро" качество, което въпреки че не е "отлично", все пак е в границите на допустимото и не представлява сериозна заплаха за здравето на къпещите се.

Графикът за мониторинг на водите за къпане и получените резултати са достъпни на официалния сайт на РЗИ - Варна, в раздел „Здравна информация”, подраздел „Здравни бюлетини и мониторинги”. В допълнение към качеството на водата, този сайт предлага и подробна информация за местоположението и характеристиките на различните зони за къпане, които са обект на наблюдение.

Местните власти и специалистите от РЗИ - Варна продължават да следят внимателно качеството на водата, за да гарантират безопасността на жителите и туристите. Текущите резултати показват, че по-голямата част от крайбрежните води във Варна и околностите са чисти и безопасни за къпане, което е добра новина за всички, които планират да посетят региона през летния сезон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари