Кога ще може да се плува в морето край Кранево?

1
Всъщност няма голям проблем, заяви министърът на туризма
Всъщност няма голям проблем, заяви министърът на туризма

Всъщност няма голям проблем, заяви министърът на туризма

До 2-3 дни в морето край Кранево ще може да се плува без ограничения, очаква се пробите да се нормализират. Това заяви служебният министър на туризма Евтим Милошев във връзка с установеното наличие на „чревни ентерококи“ и „ешерихия коли“ от страна на здравните власти.

Кранево се прави необходимата превенция срещу замърсяването. Пречистена вода се е изляла в морето. Пробите на химическия състав на водата са чисти, при биологичните има повишение на някои стойности, но то не е критично. Звучи страшно, но всъщност няма голям проблем. Препоръчително е да не се влиза в морето", посочи министърът, предава NOVA.

Според него ремонтът на пречиствателната станция ще завърши до 10 дни. "Тя е на километър навътре в сушата. Колекторните тръби тръгват оттам, минават под плажа и имат точка за заустване, където се излива пречистената вода - на 300 метра вътре в морето. Всеки месец по два пъти има мониторинг за чистотата на черноморската вода, който се докладва пред ЕК", обясни той.

Министърът призна за дефицита на работна ръка в туристическия бранш. "Този проблем ме удари още в началото. Той не спира, но и не е обхвата на министерството. Във всички сектори има проблеми с работната ръка, трябва да се намери баланс между осигуряване на работници от трети страни и сигурността на страната. Консулските служби работят целогодишно, не може с магическа пръчка да се смени цялата концепция'', смята Милошев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    ...
    „... минават под плажа и имат точка за заустване, където се излива пречистената вода - на 300 метра вътре в морето...“ Щом е пречистена тая вода, защо я изливат в морето, а не поливат с нея някоя градинка пред кметството?
  • 0
    3
    Хайде, хайде
    Черно море винаги си е било сравнително затворено море и никога не е било чисто. И преди 100 години, и днес си е мръсотия, водосали и серо-водород. На практика под 100-тина метра в Черно море никога не е имало живот.
  • 2
    2
    Ами ..ще ползвате
    чиста морска вода на кукуво лято.Тоя бълва словесна диария.Докато има отходни канализационни тръби , вкарани в близост до брега на морето, така ще е.Другото са лъжи.
  • 2
    1
    Министърът твърди, че:
    'няма Голям ! проблем ".Да отиде той да лапа фъшкиите на место.Да му е вкусно.Превърнаха морето в клоака.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари