Без ешерихия коли, ентерококи, салмонела и холерни вибриони в морето край Варна

1
Резултатите от пробите на водата за юли показват отлично качество
Резултатите от пробите на водата за юли показват отлично качество

Резултатите от пробите на водата за юли показват отлично качество

От месец май до месец септември всяка година, Регионалната здравна инспекция - Варна провежда мониторинг на морските води по крайбрежието на област Варна. Пробонабирането се извършва от 23 зони за къпане, които обхващат местностите от „Панорама“, курортен комплекс „Златни пясъци“ до град Бяла.

Резултати от пробите за месец юли

На 15 юли 2024 година, в четири зони за къпане на град Варна бяха извършени проби на морската вода, съобщават от инспекцията. Зоните включват „Офицерски плаж“, „Централен плаж“, „Южен плаж“ и плаж „Аспарухово“. Резултатите показват „отлично“ качество на водата по показателите „ешерихия коли“ и „чревни ентерококи“.

Специални изследвания за по-голяма сигурност

В допълнение към стандартните показатели, в три зони за къпане, разположени в близост до канали и дерета, бяха проведени допълнителни изследвания за наличие на „холерни вибриони“ и „салмонела“. Зоните включват „Офицерски плаж“, плаж „Аспарухово“ и плаж „Св. св. Константин и Елена“ - минерален басейн. Резултатите показват отсъствие на тези патогенни микроорганизми, което потвърждава безопасността на водите за къпане.

Гарантирана безопасност за къпещите се

Мониторингът на морските води от РЗИ - Варна е важна мярка за гарантиране на здравето на гражданите и туристите, които посещават плажовете на областта. С отличните резултати от проведените изследвания, къпещите се могат да бъдат спокойни за своето здраве, наслаждавайки се на чистотата и безопасността на морската вода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Олеле
    Ама то и холера,чума,ебола? ,А? Никакво море.В банята или на Дунав.Малария,жълта треска? Зика ? СПИН,трипер,сифилис,катар,трихоми?
  • 7
    2
    русенец
    То и за Сена казват същото.:)
  • 6
    1
    Плувец
    Хъм . ...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари