Хотелиери смъкват цените по Черноморието с до 30%

1
Това е традиционна практика за удължаване на туристическия сезон
Това е традиционна практика за удължаване на туристическия сезон Видео: NOVA

Това е традиционна практика за удължаване на туристическия сезон

В стремежа си да удължат туристическия сезон и да привлекат повече посетители в края на лятото, хотелиерите по Черноморието предлагат значителни намаления и разнообразни атрактивни оферти. През септември, цените за нощувки по Северното Черноморие ще бъдат намалени с минимум 15%, като на места отстъпките могат да достигнат дори до 30 %.

Освен хотелите в известните курорти, достъпна алтернатива са и значително по-евтините апартаменти и студиа, разположени на метри от морето във Варна. Тези предложения привличат все повече туристи не само заради по-ниските цени, но и заради спокойствието и по-мекото време в края на лятото.

Ксения Кансицкая, чуждестранен турист, която редовно избира Варна за своята септемврийска почивка, споделя своето задоволство от разнообразието на офертите и атрактивните цени. „Много харесвам Варна по това време на годината. Разнообразието от оферти и хотели е голямо, а цените са доста атрактивни,” казва пред NOVA тя.

Освен чуждестранните туристи, все повече българи също избират да почиват по нашето Черноморие в края на сезона. Според Павлин Косев, председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите, броят на българските туристи е значително нараснал след пандемията от COVID-19. „Българите след COVID преоткриха нашето Черноморие. И поне едно 30-40 % повече българи имаме отколкото преди COVID,” подчертава Косев.

В края на сезона хотелиерите във Варна традиционно намаляват цените, предлагайки отстъпки от 10 % до 20 %, като на места намаленията достигат и до 30 %. „Минимум едни 10-15% до 20 % е съвсем разумна отстъпка,” допълва Косев.

Най-големият курорт по северното Черноморие – „Златни пясъци”, също не изостава от тенденцията. Станислав Стоянов, заместник-председател на Съюза на хотелиерите в курорта, обяснява, че намаленията в „Златни пясъци” варират между 15 % и 20 %, като в някои случаи могат да достигнат до 30 %. „Около 15-20% и допълнителни отстъпки, които правят с цел да се привлекат и да се използва максимално базата. Има хотели, които прибавят още някъде от порядъка на 20-ина процента, така че можем да говорим и да се очаква да се достигне някъде между 25 и 30% намаление на цената, която е била, но пак да уточним - спрямо основния сезон,” пояснява Стоянов.

Намалените цени правят почивката за тричленно семейство в курорта значително по-достъпна, като цената за седмичен престой варира между 600 и 1000 лева, в зависимост от условията в хотела.

Освен от цените, туристите са привлечени и от по-спокойната атмосфера, която септември предлага. Според Стоянов, туристите през този месец са по-улегнали, температурите са по-ниски и плажовете са по-малко претъпкани. „Много по-спокойно е, защото вече това са хора, които са улегнали. Температурите вече са по-ниски, по-приемливи. Престоят на плажа вече не е толкова изгарящ,” добавя той.

Освен на спокойствието и по-ниските цени, туристите във Варна могат да се насладят на разнообразни културни и развлекателни атракции. Градът предлага увеселителни паркове, музеи, културни забележителности и дори уникални СПА центрове, като този в „Св. Св. Константин и Елена”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️
    Mi1124gli98 nojo😇🕳️🛸👯👯🍌🥲☠️😥🧕👻🦩🌿🧾🧾👍👍🧾⚡🥱🌪️🌿🦩🦓🌚🌚🤤🍌🧐😚😧😥🙄🙄😧💀😇🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️👯👯👯👍👍🧾🧾🧾🧾🚣🚣🚣🚣🚣🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️😇😇😇🌚🌚🧴🧴🧴🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️😭🤩😚😏🙃🙃🙃🙃
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари