Летището в Катания възобнови работата си след активността на Етна

0
Летището ограничи полетите заради вулканичния облак от Етна
Летището ограничи полетите заради вулканичния облак от Етна

Летището ограничи полетите заради вулканичния облак от Етна

Летището в Катания възобнови нормалната си работа след временно затваряне поради вулканичната активност на планината Етна. Въпреки това, пътниците трябва да бъдат подготвени за възможни закъснения и отменени полети.

На сутринта на 4 август, в резултат на вулканичната активност на Етна, летището беше принудено да ограничи пристигащите полети до шест на час и да затвори част от терминала. Ограниченията бяха отменени в късния следобед, но все още има вероятност от закъснения и отменени полети поради продължаващото въздействие на вулканичната дейност.

Италианският Национален институт по геофизика и вулканология съобщи за "фонтан от лава", който се е издигнал на 4 август сутринта, достигайки максимална височина от около 10 километра над морското равнище. Вулканичният облак се е разпространил на изток и югоизток, създавайки допълнителни усложнения за въздушния трафик.

През последния месец летището в Катания, което е най-натовареното в Сицилия, два пъти беше принудено да преустанови всички полети заради вулканичната пепел, покриваща пистите. Етна, с височина 3324 метра, е най-високият активен вулкан в Европа и е изригвал често през последните 500 000 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари