Спукани гуми на самолет затвориха италианско летище

0
162 пътници евакуирани безопасно след драматичното кацане
162 пътници евакуирани безопасно след драматичното кацане

162 пътници евакуирани безопасно след драматичното кацане

Международното летище "Милано-Бергамо" в северна Италия преустанови работа след инцидент със самолет на нискотарифна авиокомпания. По време на кацане на машината се спукали гумите, което довело до повреда на пистата. Всички полети от и до летището са отменени до отстраняване на щетите.

Инцидентът е станал с полет на авиокомпания "Райънеър", пристигащ от Барселона. На борда е имало 162 пътници и 6 души екипаж. За щастие, няма пострадали сред пътниците и персонала.

Според първоначалната симулация на инцидента, четирите задни гуми на самолета са се спукали при кацането. Въпреки това, пилотът е успял да овладее ситуацията и да задържи машината на пистата. Самолетът е понесъл незначителни щети.

Веднага след инцидента на място са пристигнали пожарникари, които са помогнали за евакуацията на пътниците и екипажа.

Компанията оператор на летището "Сакбо" съобщи, че се налага ремонт на 450-метрова отсечка от пистата, повредена при инцидента. До приключване на ремонтните дейности ще има сериозни забавяния и отмяна на полети.

Летище "Милано-Бергамо" е едно от трите международни летища, обслужващи района на Милано. То се намира на около 45 километра от града и е предпочитано от нискотарифните авиокомпании.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари