Какъв е трафикът по граничните ни пунктове?

2
Актуална информация към 6:00 часа
Актуална информация към 6:00 часа Снимка: Konstantinos Tsakalidis / Bloomberg

Актуална информация към 6:00 часа

ГКПП „Кардам“ с висока натовареност за товарни автомобили

Сутрешната обстановка на граничните пунктове с Румъния и Сърбия се характеризира с интензивен трафик. Според информация, предоставена от Главна дирекция „Гранична полиция“ на официалния им сайт, към 6:00 часа движението на границата с Румъния на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кардам“ е силно натоварено както на вход, така и на изход за товарни автомобили.

Ограничения за товарни автомобили през ГКПП „Дуранкулак“

Всеки петък от 16:00 до 22:00 часа румънските власти налагат ограничения за преминаването на товарни автомобили през ГКПП „Дуранкулак“ в двете посоки. В събота, неделя, както и в предпразнични и празнични дни, ограничението е удължено и важи от 6:00 до 22:00 часа. Тези мерки се налагат с цел облекчаване на трафика и подобряване на пътната безопасност.

Ремонт на Дунав мост при Русе

Основен ремонт се извършва на българския участък на Дунав мост при Русе, което води до временна организация на движението. Трафикът е ограничен в една лента и се регулира със светофарна уредба, което може да доведе до забавяния и задръствания.

Спокойна обстановка на границата с Гърция

На всички гранични пунктове с Гърция трафикът е нормален. Въпреки това, поради значително увеличения трафик през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, предизвикан от големия брой румънски туристи, граничните власти препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница. Това ще позволи по-бързо преминаване и избягване на задръствания.

Препоръки за алтернативни гранични пунктове

Пътуващите туристи към курортите в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да използват ГКПП „Илинден“ като алтернатива на ГКПП „Кулата“. Туристите, пътуващи към курортите в района на Ксанти, Комотини и остров Тасос, могат да преминават през ГКПП „Златоград“ вместо през ГКПП „Маказа“. За курортите в района на град Алексантропулис се препоръчва преминаването през ГКПП „Капитан Петко войвода“. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

Интензивен трафик на ГКПП „Калотина“

На граничния пункт „Калотина“ при границата със Сърбия трафикът е интензивен на вход за леки автомобили. Това може да доведе до забавяния и се препоръчва на пътуващите да бъдат подготвени за по-дълго чакане.

Нормален трафик на границите с Република Северна Македония и Турция

Трафикът на всички гранични пунктове с Република Северна Македония и Турция е нормален. Граничните власти препоръчват на пътуващите към Турция туристи да използват ГКПП „Лесово“ и ГКПП „Малко Търново“, където трафикът е спокоен и преминаването е по-бързо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари