Какъв е трафикът по граничните ни пунктове?

1
Информацията е към 13:00 часа
Информацията е към 13:00 часа

Информацията е към 13:00 часа

Интензивен е трафикът на редица гранични контролно-пропускателни пунктове в страната, информират от Главна дирекция "Гранична полиция" към Министерството на вътрешните работи. Данните са актуални към 13:00 часа днес.

На границата с Румъния се наблюдава натоварване при пунктовете "Никопол", "Оряхово" и "Кардам", като трафикът е засилен в посока изход за товарни автомобили. В допълнение, заради основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе, движението там се осъществява в една лента и се регулира със светофарна уредба. За шофьорите, пътуващи в този регион, отворени алтернативи са граничните пунктове "Силистра", "Кардам", "Дуранкулак", "Кайнарджа" и "Крушари". Последните два работят с ограничено работно време от 08:00 до 20:00 часа, като не допускат товарни автомобили.

На границата с Гърция, трафикът е натоварен на пунктовете "Кулата" и "Маказа", както на вход, така и на изход за леки автомобили. Това се дължи на значително увеличения поток от румънски туристи, пътуващи към и от Гърция. За по-бързо преминаване и избягване на задръствания, от "Гранична полиция" препоръчват използването на по-слабо натоварени алтернативни пунктове на българо-гръцката граница. Например, туристите, пътуващи към курортите в района на Солун, Кавала и Халкидики, могат да преминат през ГКПП "Илинден" като алтернатива на "Кулата". Пътуващите към Ксанти, Комотини и остров Тасос, могат да използват ГКПП "Златоград" вместо "Маказа", а за курортите в района на Александруполис се препоръчва преминаване през ГКПП "Капитан Петко войвода". Напомня се, че през граничните пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" преминаването е разрешено само за леки автомобили и микробуси.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен при ГКПП "Калотина" в посока изход за товарни автомобили.

На границата с Република Северна Македония движението е нормално на всички пунктове, но са възможни известни затруднения на ГКПП "Гюешево" заради изграждането на новата система за контрол "Вход/Изход" на Европейския съюз. Поради това временно товарните автомобили се пренасочват през трасетата за леки автомобили.

На границата с Турция, натоварване се отчита на ГКПП "Малко Търново" на изход за леки автомобили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари