Какъв е трафикът по граничните ни пунктове?

0
Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин
Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин

Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин

Интензивен трафик се наблюдава на граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“ на българо-турската граница за товарни автомобили на изход от страната. Това съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ към Министерството на вътрешните работи, като информацията е актуализирана към 6:00 часа тази сутрин.

Движението на граничните пунктове с Румъния остава нормално, но шофьорите трябва да имат предвид, че на българския участък на Дунав мост при Русе се извършва основен ремонт. Поради това е въведена временна организация на движение, която позволява преминаването на автомобили само в една лента. Трафикът се регулира чрез светофарна уредба, припомнят от „Гранична полиция“. За шофьорите в района, освен ГКПП „Русе“, като алтернативни варианти са налични и пунктовете „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „Кайнарджа“ и „Крушари“. Последните два пункта работят в рамките на часовете от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, но през тях не се допускат товарни автомобили.

По българо-гръцката граница движението също протича нормално. Въпреки това, поради значителния поток от румънски туристи, пътуващи към и от Гърция през пунктовете „Кулата“ и „Маказа“, от „Гранична полиция“ препоръчват използването на по-малко натоварените гранични пунктове, които могат да осигурят по-бързо преминаване.

На граничните пунктове със Сърбия и Република Северна Македония движението също е спокойно и протича без забавяния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари