Интензивен трафик на границата с Румъния

1
Данните са актуализирани към 6:00 часа тази сутрин
Данните са актуализирани към 6:00 часа тази сутрин Снимка: БТА

Данните са актуализирани към 6:00 часа тази сутрин

Интензивен трафик се отчита на граничните пунктове с Румъния - „Кардам“ и „Никопол“, където има значително натоварване на изход за товарни автомобили, съобщава Главната дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на вътрешните работи на своя официален сайт. Данните са актуализирани към 6:00 часа тази сутрин.

Във връзка с основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение. Трафикът се осъществява само в една лента, като се регулира със светофар. Освен граничен пунктРусе“, водачите могат да използват алтернативните пунктове „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „Кайнарджа“ и „Крушари“. Последните два работят ежедневно от 8:00 до 20:00 часа, но не пропускат товарни автомобили.

По българо-гръцката граница трафикът е нормален. Във връзка с увеличените преминавания на румънски туристи през пунктовете „Кулата“ и „Маказа“, от „Гранична полиция“ препоръчват използването на по-слабо натоварени алтернативи. За тези, които пътуват към курортите около Солун, Кавала и Халкидики, препоръчително е преминаване през граничен пункт „Илинден“. Пътуващите към района на Ксанти, Комотини и остров Тасос могат да използват „Златоград“ вместо „Маказа“, а за туристите, насочващи се към района на Александруполис, е подходящ пункт „Капитан Петко войвода“. През „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

На границите със Сърбия, Турция и Северна Македония движението е нормално.

На 26 август започна изграждането на новата система „Вход/Изход“ на Европейския съюз на граничен пункт „Гюешево“. Временно, товарните автомобили ще преминават през трасетата за леки коли, като са възможни забавяния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари