Какъв е трафикът по граничните ни пунктове?

1
Актуална информация към 06:00 часа
Актуална информация към 06:00 часа

Актуална информация към 06:00 часа

Трафикът на българо-румънските гранични пунктове като ГКПП „Видин“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Оряхово“, ГКПП „Никопол“ и ГКПП „Дуранкулак“ е засилен на изход, особено за товарните автомобили. В допълнение към това, ремонтните дейности по Дунав мост при Русе продължават да усложняват ситуацията. Въведена е временна организация на движение, която ограничава преминаването само в една лента, регулирана със светофарна система. За да избегнат натоварения трафик на ГКПП „Русе“, шофьорите могат да използват алтернативни маршрути през ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“, макар че последните два пункта работят в часовия диапазон от 8:00 до 20:00 часа и не пропускат товарни автомобили.

Границата с Гърция: Летни почивки и натоварен трафик

През летните месеци движението през граничните пунктове към Гърция е традиционно натоварено. ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ са силно натоварени както на вход, така и на изход за леки автомобили. За пътуващите към курортите в района на Солун, Кавала и Халкидики е препоръчително да използват ГКПП „Илинден“ като алтернатива на ГКПП „Кулата“, за да избегнат задръстванията. Пътуващите към курортите край Ксанти, Комотини и остров Тасос могат да преминат през ГКПП „Златоград“ вместо през ГКПП „Маказа“. За тези, които пътуват към Алексантропулис, се препоръчва да изберат ГКПП „Капитан Петко войвода“. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки автомобили и микробуси.

Границата със Сърбия: Интензивно движение при Калотина

На ГКПП „Калотина“ движението е интензивно на изход за леки автомобили, особено през уикендите и празничните дни, когато много българи пътуват за почивки в Сърбия и региона.

Границата със Северна Македония: Нормален трафик

Всички гранични пунктове с Република Северна Македония работят без забележими затруднения. Трафикът е нормален и няма съществени закъснения или ремонтни дейности, които да възпрепятстват преминаването.

Граничен пункт „Гюешево“: Очаквани забавяния за товарни автомобили

На 26 август 2024 г. на ГКПП „Гюешево“ стартираха дейности по договор за изграждане на нова система за вход и изход в рамките на Европейския съюз. Вследствие на тези строителни работи, ще бъдат премахнати съществуващите кабини за гранични проверки на товарни автомобили и заменени с нови. До завършването на проекта, трафикът на товарни автомобили временно ще бъде пренасочван през трасетата за леки автомобили, което може да доведе до задръствания и закъснения.

Границата с Турция: Натоварен трафик на товарни автомобили

ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Лесово“ са силно натоварени на изход за товарни автомобили. Шофьорите трябва да се подготвят за възможни забавяния при преминаването на границата с Турция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари