Какъв е трафикът по граничните ни пунктове?

1
Актуална информация от ГДГП
Актуална информация от ГДГП

Актуална информация от ГДГП

Трафикът на няколко гранични контролно-пропускателни пункта с Румъния остава напрегнат за товарни автомобили. Интензивно движение се отчита на изходите на ГКПП „Видин“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Оряхово“, ГКПП „Никопол“ и ГКПП „Дуранкулак“, като на шофьорите се препоръчва да търсят алтернативни маршрути за преминаване на границата.

От днес, 9 септември 2024 година, фериботната връзка на ГКПП „Оряхово“ спира работа за неопределено време поради значително понижение на нивото на река Дунав, което прави платформата неизползваема.

Същевременно на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение заради основен ремонт на българския участък. Трафикът се регулира със светофарна система и се осъществява само в една лента. Шофьорите, които не желаят да преминават през ГКПП „Русе“, имат възможност да използват други пунктове в региона, като ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“ работят от 8:00 до 20:00 часа, но през тях не се пропускат товарни автомобили.

По отношение на границата с Гърция, движението на всички гранични пунктове е нормално. Въпреки това, през последните дни се наблюдава значително увеличен трафик на ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ заради румънски туристи, пътуващи към и от Гърция. За да избегнат задръствания, на туристите се препоръчва да използват алтернативни пунктове като ГКПП „Илинден“ за района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров, както и ГКПП „Златоград“ за пътуващите към Ксанти, Комотини и остров Тасос. За тези, които се насочват към Алексантропулис, е препоръчително преминаването през ГКПП „Капитан Петко войвода“. Следва да се има предвид, че пунктовете „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ пропускат само леки автомобили и микробуси.

На границата с Република Сърбия, интензивен трафик се отчита на изход за товарни автомобили на ГКПП „Калотина“. Шофьорите трябва да се подготвят за възможни забавяния.

Що се отнася до границата с Република Северна Македония, движението е нормално на всички пунктове. На 26 август 2024 година на ГКПП „Гюешево“ стартираха дейности по изграждането на Системата вход/изход на Европейския съюз. Временно ще бъдат демонтирани кабините за гранични проверки на товарни автомобили, които ще бъдат заменени с нови, като движението на товарни автомобили ще се пренасочва през трасетата за леки коли, което може да създаде допълнителни затруднения за шофьорите.

На границата с Република Турция също се отчита интензивен трафик на входа за леки автомобили на ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Лесово“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари